ROMÂNIA BREAKING NEWS

Laura Cotruţa Kovesi a fost votată pentru funcţia de procuror-șef european cu o majoritate covârşitoare în Consiliul Uniunii Europene

Laura Cotruţa Kovesi a fost votată pentru funcţia de procuror-șef european cu o majoritate covârşitoare în Consiliul Uniunii Europene

Fostă şefă a DNA – Laura Cotruţa Kovesi, a fost desemnată candidatul comun al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene (17 voturi din 22), după întrunirea COREPER de joi, la capătul unor luni în care negocierile au fost bruiate de zgomotul de la Bucureşti şi de tentativele Guvernului Dăncilă de a o compromite pe Kovesi, prin orice mijloace.

Potrivit procedurii, urmează o confirmare oficială a acestui vot în plenul Parlamentului European. Reamintim că PE şi-a menţinut săptămâna trecută susţinerea pentru Kovesi.

„Laura Cotruţa Kovesi a câştigat acum în mod categoric votul pentru poziţia de procuror şef european în Consiliul Uniunii Europene, obţinând 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică”, anunţa pe Facebook Siegfried  Mureșan.

Miercuri seara, la Palatul Victoria, Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că România nu o va susţine pe Kovesi la şefia Parchetului European, precizând în mod expresc că mandatul transmis Luminiţei Odobescu, ambasadorul român la UE, este să „voteze împotriva!”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: