ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video: La Brașov a fost construit cel mai mare planetariu din România și printre cele mai moderne din Europa

Video: La Brașov a fost construit cel mai mare planetariu din România și printre cele mai moderne din Europa

Pe un ecran masiv, spectatorii pot viziona imagini din spațiul cosmic, din adâncul oceanelor sau reconstituiri pe computer ale unor evenimente dramatice din istoria omenirii, precum catastrofa generată de erupția vulcanului Vezuviu asupra Pompeiului. Imaginile de înaltă rezoluție oferă o experiență de neuitat, informează TVR citată de romaniabreakingnews.ro

În interiorul planetariului (foto – sursa prmaria Brasov), se pot urmări imagini de vis proiectate pe o cupolă cu un diametru de 15 metri. Potrivit sursei citate,  proiectul a fost finanțat cu 10 milioane de lei și a  fost construit în perimetrul Grădinii Zoologice din Brașov. Planetriul este dotat cu 105 scaune, dintre care 2 pentru persoane cu dizabilități. Cupola este realizată din plăci de aluminiu perforat. Sunetul și imaginile sunt de înaltă calitate.

Imaginile au un impact profund asupra spectatorilor, așa că limita minimă de vârstă depinde de conținutul proiecțiilor.

Primăria vrea să cumpere licențe pentru multe filme educative pentru elevii brașoveni.

Până acum, în România funcţionau 8 planetarii. Cel din Brașov a devinit cel mai mare, dar și cel mai dotat din țară. Este și singurul din Europa amenajat în interiorul unei grădini zoologice.

„Sperăm ca acest planetariu să devină o platformă de care să beneficieze elevii din Brașov la predarea lecțiilor, altfel decât în sala de clasă cu o carte în față, fie că vorbim de lecții despre explorarea spațiului sau lecții despre flora și fauna dintr-o anumită parte a globului. În prima ședință a Consiliului Local vom propune și tarifele pentru Planetariu, astfel încât acesta să devină operabil în cel mai scurt timp”, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit barsovromania.net directorul Zoo Brașov, Alin Pînzaru, a declarat că planetariul de la Brașov este nu numai cel mai modern și mai mare din România, cu aproape de două ori numărul de locuri al următorului clasat, ci și singurul planetariu din Europa aflat în incinta unei grădini zoologice. Planetariul oferă posibilitatea vizionării de proiecții cu efect 3D și rezoluție 4K, dar și a prezentărilor și conferințelor în scop educativ. De altfel, municipalitatea dorește să faciliteze accesul copiilor școlari în planetariu, pentru efectuarea lecțiilor de științele naturii.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: