ROMÂNIA BREAKING NEWS

Pentru prima, dată piața românească este accesată de cele mai mari fonduri din SUA

Pentru prima, dată piața românească este accesată de cele mai mari fonduri din SUA

Acest lucru este o consecință a  reducerii dobânzilor și a randamentelor obligațiunilor, care a impulsionat investitorii să pompeze bani în active tot mai riscante

US-DollarsÎn ultimul an și jumătate, marile fonduri de investiții din America au ajuns să dețină pe piața locală active în valoare de circa 570 milioane de euro, cu precădere bunuri imobiliare. 

Cele mai mari zece fonduri de investiții din SUA, care au intrat pentru prima dată în România în ultimul an și jumătate, gestionează active în valoare totală de peste 5.900 mld. euro, de 35 de ori mai mare decât PIB-ul României. „Piața locală a atras cu precădere fonduri cu capital de risc, care caută să exploateze anumite nișe de piață, de exemplu, piața imobiliară.

O explicație este aceea că pe piața din SUA dobânzile sunt la un minim istoric, iar, datorită evoluției pozitive a economiei globale, fondurile nu mai caută neapărat investiții protejate, cum ar fi obligațiunile guvernamentale, ci caută noi oportunități, în piețe încă în dezvoltare“, spune Alexandra Smedoiu, senior manager în cadrul departamentului de servicii de consultanță fiscală al PwC România.

Sursa: Capital.ro prin romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: