Acest lucru este o consecință a reducerii dobânzilor și a randamentelor obligațiunilor, care a impulsionat investitorii să pompeze bani în active tot mai riscante.
În ultimul an și jumătate, marile fonduri de investiții din America au ajuns să dețină pe piața locală active în valoare de circa 570 milioane de euro, cu precădere bunuri imobiliare.
Cele mai mari zece fonduri de investiții din SUA, care au intrat pentru prima dată în România în ultimul an și jumătate, gestionează active în valoare totală de peste 5.900 mld. euro, de 35 de ori mai mare decât PIB-ul României. „Piața locală a atras cu precădere fonduri cu capital de risc, care caută să exploateze anumite nișe de piață, de exemplu, piața imobiliară.
O explicație este aceea că pe piața din SUA dobânzile sunt la un minim istoric, iar, datorită evoluției pozitive a economiei globale, fondurile nu mai caută neapărat investiții protejate, cum ar fi obligațiunile guvernamentale, ci caută noi oportunități, în piețe încă în dezvoltare“, spune Alexandra Smedoiu, senior manager în cadrul departamentului de servicii de consultanță fiscală al PwC România.
Sursa: Capital.ro prin romaniabreakingnews.ro