ROMÂNIA BREAKING NEWS

Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” – 155 de ani de istorie! La Mulți Ani!

Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” – 155 de ani de istorie! La Mulți Ani!

Regimentul_De_Garda_Mihai_ViteazulPrima unitate de gardă din istoria militară națională, a fost înființată la 1 iulie 1860 în baza Decretului Nr.63 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, sub denumirea de Batalionul 1 Tiraliori.

Cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înființare, mulțumim militarilor Regimentului 30 Gardă pentru profesionalismul cu care ne-au reprezentat peste tot în lume, le dorim sănătate, împliniri și La mulți ani!

Unitate de elită a Armatei României, Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” a fost înființat la 1 iulie 1860, în timpul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu numele de Batalionul de Tiraliori.
De-a lungul timpului, militarii regimentului au participat la toate evenimentele importante ale Armatei României și ale țării.

Preșdintele Klaus Iohannis a fost prezent miercuri, 1 iulie, la sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”, scrie Curierul Național. Șeful statului a participat la activitățile organizate cu prilejul aniversării a 155 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata Română modernă.
Drapelul de luptă al Regimentului a fost decorat cu Ordinul na
țional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: