ROMÂNIA BREAKING NEWS

Romania este pe harta posibilelor atentate ale Statului Islamic

Romania este pe harta posibilelor atentate ale Statului Islamic

ISILO harta elaborata de Institutul pentru Studierea Razboiului, un influent think-tank din Washington DC, arata tarile in care ISIS planuieste atacuri de tip „lup singuratic”. Autoritatile americane au sporit masurile de securitate la nivel national si avertizeaza americanii din intreaga lume sa fie vigilenti, in contextul in care se apropie 4 iulie, ziua nationala a SUA.

Insa nu doar americanii au motive sa se teama, mai ales dupa cele trei atentate teroriste comise vineri in Paris, Tunisia si Kuweit, legate intr-un fel sau altul de gruparea Statul Islamic.

O analiza a think-tankului american Institutul pentru Studierea Razboiului arata ca „harta amenintarilor” ISIS se extinde dincolo de Orientul Mijlociu si in niciun caz nu se limiteaza la americani. Strategia Statului Islamic este una coordonata, continua acestia.

Printr-o serie masuri ce presupune reactivarea unor celule latente si folosirea „lupilor singuratici”, ISIS reuseste sa-si duca mesajul cat mai departe, castigand notorietate si chiar teritorii – in cazul Orientului Mijlociu, stirbind totodata imaginea Vestului, informeaza Adevarul citat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: