ROMÂNIA BREAKING NEWS

Reuniune de lucru între MRP și CNMR pentru susținerea intereselor și identității românilor din afara granitelor

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Coaliția Națională pentru Modernizarea României sunt interesate să devină parteneri în proiecte în interesul românilor de pretutindeni și în inițiative de promovare a valorilor României.

MRP a găzduit astăzi, 14 martie, o reuniune de lucru între oficialii MRP și reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, unde s-a stabilit semnarea unui acord de parteneriat în scopul susținerii intereselor românilor din afara granițelor.

În cadrul întrevederii, ministrul Natalia Elena Intotero și președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, au evocat nevoia de unire a instituțiilor statului și a societății civile în vederea susținerii românilor care trăiesc în afara granițelor țării. Agenda discuțiilor s-a axat pe identificarea comună a unor soluții concrete care să vină în sprijinul conaționalilor noștri, prin dezvoltarea de activități și acțiuni care să susțină păstrarea identității culturale, lingvistice și naționale a românilor de pretutindeni.

La reuniune au mai participat și reprezentanți ai organizatiilor membre ale CNMR din zona economică, academică, socială, ai administrației publice locale și ai organizatiilor românilor din afara granițelor.