ROMÂNIA BREAKING NEWS

Emmanuel Macron la București: „Aveţi tot dreptul să cereţi aderarea la spaţiul Schengen”

Emmanuel Macron la București: „Aveţi tot dreptul să cereţi aderarea la spaţiul Schengen”

Preşedintele francez Emmanuel Macron se află de joi o vizită în România, prima de când a ajuns şeful statului francez. El a fost primit oficial la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis în jurul orei 13.30.

Sinteza declaraţiilor Președintelui Franței Emmanuel Macron:

„Îmi face o mare plăcere să mă aflu astăzi într-o vizită bilaterală

Într-adevăr avem un parteneriat strâns

Acum 10 ani ţara dvs a aderat la UE şi a făcut progrese remarcabile.

O relaţie bilaterală se construieşte şi prin relaţii de afaceri pe care, într-adevăr, vrem să le dezvoltăm.

O cooperare care trebuie încurajată în continuare, cele trei acorduri care au fost semnate acum sunt deosebit de importante pentru noi.

Am vorbit de asemenea de mai multe subiecte de interes comun.

Am discutat şi un subiect care ştiu că este foarte important pt dvs şi vă felicit pentru această dorinţă de a lucra împreună – revizuirea directivei privind detaşarea lucrătorilor.

Aş dori să explic poate o neînţelegere. Revizuirea privind directiva nu înseamnă să îi împiedicăm pe transportatorii români să lucreze în toată Europa. Problema este că acum propunem un cadru prea slab.

Vom întări parteneriatul dintre noi pentru ca un control mai ferm să fie activat.

Sigur că ne dorim ca toţi cei care lucrează în Europa să o facă într-un mod corect şi competitiv.

Europa care protejează este şi Europa Apărării, care să avanseze în mod concret pentru cei care doresc să contribuie la acest proiect.

Aveţi tot dreptul să cereţi aderarea la spaţiul Schengen. Nu am nicio ideologie, sunt total deschis faţă de acest subiect însă trebuie să fiu onest – Europa spaţiului Schengen nu funcţionează bine.

Transformare spaţiului Schengen şi a unor reguli şi să asociem în acelaşi timp România la aceste discuţii.

Vă arătăm toată deschiderea de a avea un parteneriat demn de toate eforturile pe care le-aţi făcut. Ştim că sunteţi ferm hotărât să integraţi deplin România şi zona Euro este o astfel de convergenţă

Aşadar împreună am decis să lucrăm în următoarele săptămâni pentru toate aceste proiecte.”

 

Sinteza declaraţiilor Președintelui României Klaus Iohannis:

„România este prima ţară din regiune unde domnule preşedinte unde efectuaţi o vizită bilaterală, ne onorează. Este şi un moment istoric, se îndeplinesc 25 de ani de la tratatul dintre România şi Franţa

Am avut discuţii foarte bune, în urma cărora am decis aprofundarea parteneriatului strategic.

Am salutat dinamica pozitivă a colaborării economice, care a ajuns la aproape 8 miliarde de euro.

Am exprimat dorinţa de a colabora cu franţa în contextul celebrării în 2018 a Centenarului. România rămâne una dintre ţările cele mai ataşate francofoniei

Am subliniat rolul comunităţii româneşti din Hexagon, cu rol de liant dintre cele două societăţi, mulţi români cu înaltă calificare lucrează în Franţa şi contribuie la bunăstarea societăţii franceze

Am decis să conlucrăm în contextul consolidării proiectului european la care, amândoi, ţinem foarte mult.

România este astăzi un stat membru matur, cu un profil proeuropean foarte puternic, care doreşte să fie membru reformator al UE.
(…) integrare la nivel european într-o formă incluzivă, către iniţiative consensuale şi pozitive pentru cetăţenii noştri

Trebuie să fie o Europă a coeziunii în care să existe progresul tuturor statelor membre.

I-am transmis că obiectivul României de aderare la spaţiul Schenghen rămâne unul de actualitate.”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: