ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video inedit: ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, recită poezia „Lacul” a lui Mihai Eminescu și „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,”

Video inedit: ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, recită poezia „Lacul” a lui Mihai Eminescu și „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,”

De ziua Culturii Naționale, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, recită poezia „Lacul” a lui Mihai Eminescu, chiar lângă lacul de la Ipotești

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a fost prezent la Ipoteşti şi la Botoşani luni, 15 ianuarie, cu ocazia evenimentelor dedicate aniversării a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie, Excelenţa Sa a recitat în română poezia „Lacul”.

„Este 15 ianuarie, Ziua Culturii Române, data naşterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, şi ne aflăm în nord-estul României, în afara localităţii Ipoteşti, unde Eminescu şi-a petrecut o parte din copilărie. Aceasta este lacul cunoscut ca lacul nuferilor, care a inspirat una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, ‘Lacul'”, a declarat ambasadorul britanic la București, Paul Brummell.

Ambasadorul a mai recitat și poemul…

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Paul Brummell s-a numărat printre invitaţii manifestărilor organizate astăzi la Botoşani pentru celebrarea personalităţii poetului naţional. Excelenţa Sa a ajuns pe malul lacului din Ipoteşti care l-ar fi inspirat pe Eminescu în scrierea celebrei poezii „Lacul”.  Brummell, care a mai vorbit şi în trecut la superlativ despre marele poet român, a făcut o scurtă prezentare, în limba engleză, a locului în care se află, după care a recitat în limba română un fragment din poezia „Lacul”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: