ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video inedit: ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, recită poezia „Lacul” a lui Mihai Eminescu și „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,”

Video inedit: ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, recită poezia „Lacul” a lui Mihai Eminescu și „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,”

De ziua Culturii Naționale, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, recită poezia „Lacul” a lui Mihai Eminescu, chiar lângă lacul de la Ipotești

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a fost prezent la Ipoteşti şi la Botoşani luni, 15 ianuarie, cu ocazia evenimentelor dedicate aniversării a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie, Excelenţa Sa a recitat în română poezia „Lacul”.

„Este 15 ianuarie, Ziua Culturii Române, data naşterii lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, şi ne aflăm în nord-estul României, în afara localităţii Ipoteşti, unde Eminescu şi-a petrecut o parte din copilărie. Aceasta este lacul cunoscut ca lacul nuferilor, care a inspirat una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, ‘Lacul'”, a declarat ambasadorul britanic la București, Paul Brummell.

Ambasadorul a mai recitat și poemul…

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

Paul Brummell s-a numărat printre invitaţii manifestărilor organizate astăzi la Botoşani pentru celebrarea personalităţii poetului naţional. Excelenţa Sa a ajuns pe malul lacului din Ipoteşti care l-ar fi inspirat pe Eminescu în scrierea celebrei poezii „Lacul”.  Brummell, care a mai vorbit şi în trecut la superlativ despre marele poet român, a făcut o scurtă prezentare, în limba engleză, a locului în care se află, după care a recitat în limba română un fragment din poezia „Lacul”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: