ROMÂNIA BREAKING NEWS

Un nou incident in Timoc. Politia in complicitate cu preotul sârb au întrerupt o pomană românească încercand să sperie credincioșii

Vineri, 07 Septembrie 2012  // De la: Svilainat, Timoc, Serbia/Romanian Global News
In timp ce credinciosi romani timoceni dupa ce isi ingropasera un mort cu preotii romani apartinand Protopoiatului Ortodox Roman “Dacia Ripensis” erau la pomana, in sala unde se desfasura evenimentul a intrat politia care a cerut preotilor romani sa iasa afara si sa se legitimeze, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.Incidentul a survenit la Svilainat dupa ce la inmormantare, in cimitir, preotul sarb a venit si a inceput sa tipe la Parintele Sarian, preot roman, ca “Aici este Serbia nu aveti ce cauta! Sa plecati din Serbia!.
Dupa ce acesta a plecat credinciosii romani/vlahi timoceni si-au ingropat mortul cu slujba romaneasca tinuta de Parintele Boian si Parintele Sarian. La putin timp dupa aceea in timp ce credinciosii si preotii se aflau la pomana, in sala a intrat politia sarba care a intrerupt pomana si speriind pe participanti, cerand preotilor romani sa se legitimeze pentru ca asa a cerut preotul sarb.
Incidentul a fost adus la cunoastinta reprzezentantei OSCE la Belgrad.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: