ROMÂNIA BREAKING NEWS

(ACTUALIZARE) ULTIMA ORA : CONFRUNTĂRI, HAOS ȘI TENSIUNI FĂRĂ PRECEDENT ÎN TRANSNISTRIA !!!

Varnița - Noul punct fierbinte al conflictului transnistrean. Mai urmează...?

Varnița – Noul punct fierbinte al conflictului transnistrean. Mai urmează…?

CONFRUNTĂRI, HAOS ȘI TENSIUNI FĂRĂ PRECEDENT  în zona de securitate a Republicii Moldova. Locuitorii satului Varnița au încercat să scoată posturile de control instalate în această seară(26 aprilie), în jurul orei 20, de către administrația separatistă între satul Varnița și microraionul Severnîi din orașul Bender.Satul Varnița este controlat de autoritățile constituționale ale Republicii moldova, aflându-se în vecinătatea imediată a orașului Bender. Administrativ localitatea este în raionul Anenii Noi. Potrivit așa zisei constituții a statului separatist transnistrean localitatea este o suburbie a orașului Bender, aparținând administrației separatiste de la Tiraspol.

 26 aprilie ORA 22:53 Autoritățile transnistrene instalează, în acest moment, unilateral, două posturi de control între satul Varnița, controlat de autoritățile de la Chișinău, și microraionul Severnîi din orașul Bender.

confruntari_la_VarnitaLa fața locului sunt mai multe grupuri de militari transnistreni, dar și polițiști moldoveni. Reprezentanți ai Comisiei Unificate de Control se deplasează acum de urgență la fața locului. De asemenea, la Varnița se duc acum și observatorii militari din partea Moldovei, Ucrainei, Rusiei și regiunii transnistrene.

Informația a fost confirmată pentru Publika TV, de oficiali ai Biroului pentru Integrare.

Publika TV a încercat să ia legătura cu premierul în exercițiu, ministru al Afacerilor Externe, Iurie Leancă, și cu vicepremierul în exercițiu pentru Reintegrare, Eugen Carpov, dar niciunul dintre oficiali nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

27 aprilie – ora 00:40, Între satul Varnița, controlat de autoritățile de la Chișinău, și microraionul Severnîi din orașul Bender au fost instalate patru containere. La locul faptei au venit mai mulți locuitori ai satului Varnița, aceștia ajută la demontarea posturilor. Militarii transnistreni au refuzat să vorbească cu echipa Publika TV. Mai mult, aceștia au încercat să interzica echipei să filmeze.

(ora 00:50) Militarii transnistreni s-au încăierat cu locuitorii satului Varnița. Transnistrenii se opun dezinstalării containărelor.

( ora 01:10) Viceministru al Afacerilor Interne, membru al Consiliului Unificat de Control din partea Moldovei, Ion Bodrug: Acești militari se află ilegal aici. Ei și-au motivat acțiunile precum că ar dori să contracareze careva acțiuni de contrabandă care ar putea avea loc în perioada sărbătorilor pascale. Suntem aici pentru a monitoriza toate ilegalitățile care se petrec.

(ora 01:25) Situația rămâne tensionată. Militarii transnistreni s-au baricadat lângă posturile de control și se opun dezinstalării acestora.

(ora 01:30) Au loc noi confuntări  între militarii transnistreni și locuitorii satului Varnița.

(ora 01:40) Membrii Comisiei Unificate de Control încearcă să discute cu militarii transnistreni, însă cei din urmă refuză să vorbească. Circulaía pe treseu a fost blocată pentru câteva ore, însă, la moment, se circulă fără probleme.

(ora 01:45) Potrivit unui reprezentant al regiunii transnistrene, acțiunile din această noapte de la Varnița au fost coordonate cu o lună în urmă la Odessa. „Specificul ilegalității, precum contrabanda are loc pe timp de noapte”, astfel a explicat reprezentantul regiunii trensnistrene acțiunile lor nocturne.


(
ora 01:50) Militarii transnitreni au permis demontarea unui post de control.

( ora 02:00) După șase ore, posturile de control au fost dezinstalate. Containerele au fost încărcate întro mașină de mare tonaj.

( ora 02:08) Militarii transnistreni au blocat drumul spre partea transnistreană deși in prealabil au fost de acord cu demontarea și ridicarea containerelor.

( ora 02:15) Ion Bodrug: Containerele vor rămâne până dimineața lângă postul de poliție din localitate.

FILMUL CONFRUNTĂRII ÎNREGISTRAT DIN TRANSMISIA ON-LINE PUBLIKA.MD:

 

În ultima vreme au avut loc mai multe incidente între poliția R.Moldova și milițienii regimului separatist- Vezi articolul – In timp ce la Bender în R.Moldova, (STAT SUVERAN ȘI INDEPENDENT !) și în satele limitrofe, poliției moldovene îi este interzisa apariția in uniformă, președintele Dumei de Stat din Rusia, susține Dreptul Transnistriei la existență !

*REVENIM CU  DETALII ȘI INFORMAȚII !

 

SURSE- moldova.org, transmisia live – publika.md

 

ACTUALIZARE 27 aprilie ora 09.37

Tiraspolul EXPLICĂ de ce a instalat NOILE posturi de control: dorim să STOPĂM CONTRABANDA cu spirt     (serios ?- n.r.)

Aprilie 27, 2013 – 09:36

Pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ștanschi, scrie, pe o rețea de socializare, că posturile instalate între satul Varnița și cartierul Severnîi al orașului Bender ar fi destinate să contracareze contrabanda cu spirt. “Moldova așteaptă ca noi să ne mâncăm unii pe alții, așa cum se întâmplă la ei’, a mai scris Ștanschi.

SURSA:

 

ACTUALIZARE 27 aprilie ora 10.00

Reacția lui Șevciuk: Dacă cineva așteaptă un conflict, acesta nu se va întâmpla!

evgheniȘi liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a reacționat la tensiunile iscate între satul Varnița și cartierul Nordic al orașului Bender.

Într-un comentariu pe rețeaua de socializare Facebook, Șevciuk a menționat că „dacă cineva așteaptă un conflict, acest lucru nu se va întâmpla”.

SURSA FOTO- http://www.ionpetrescu.ro/2013/04/03/evgheni-sevciuk-si-a-pierdut-uzul-ratiunii/

La acest moment containerele au fost evacuate, în urma unui compromis între sătenii din Varnița și milițienii transnistreni. Situația rămâne însă una tensionată.

 Deocamdată nimeni dintre oficialii moldoveni nu au comentat evenimentele care au loc acum în satul Varnița. La fața locului este prezent doar viceministrul de Interne, Ion Bodrug, care este membru în cadrul Comisiei Unificate de Control.

GRAȚIE CURAJULUI, HOTĂRÂRII ȘI DETERMINĂRII LOCUITORILOR COMUNEI VARNIȚA (R.MOLDOVA), POSTURILE INSTALATE DE SEPARATIȘTII TRANSNISTRENI AZI NOAPTE, AU FOST  RIDICATE ! (PENTRU MOMENT)

 – – – – –

VARNIȚA – ANENI – AVERTISMENTUL DIN CĂNTECELE REGRETATULUI NICOLAE SULAC S-A ADEVERIT AZI NOAPTE !

Nistrule ce curgi la vale – numai dor si numai jale
Jalea-i pentru moldoveni – azi cazacii-s la Aneni
pe pamantul nostru drag…
__________________________________________
La Tighina-i sora mea – ma duc ca mi-e dor de ea,
Dar cazacii nu stiu carte – ei cu arma vin in spate –
pe pamantul nostru drag…
_____________________________________________
Ma apropii de pichet… – cazacu-mi pune tava-n piept,
“Кто такой, что за клиент ты – предьявите документы!”
pe pamantul nostru drag…
____________________________________________
Cand ma duc la sud in sat – isi bat joc si la Comrat!
“Здсеь больше не Молдавия – а Гагаузкая страна!”
pe pamantul nostru drag…
____________________________________________
Suntem tratati ca niste caini – Desteptati-va romani!
Azi pichetul e la Aneni – maine poate-i pe Ungheni,
pe pamantul nostru drag…
__________________________________________________
Avem guvern si parlament – dar parca avem si “prezident”!
Da tot noi suntem condusi – de cazaci si venetici,
pe pamantul nostru drag…
Fa Doamne din moldoveni, macar o suta de ceceni!
pe pamantul nostru drag…

Rămâi în contact cu noutățile R.B.N.Press ! Apreciază pagina de facebook Romanian Breaking News Press cu un Like ! și selectează opțiunea PRIMEȘTE NOTIFICĂRI !

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: