ROMÂNIA BREAKING NEWS

Colaps bancar în Rusia

Colaps bancar în Rusia

Banca Centrala a Rusiei a anuntat inchiderea a doua banci comerciale din tara, ca urmare a slabei evaluari a riscurilor si a unor operatiuni ilegale derulate de acestea. Decizia completeaza eforturile oficialilor de la Moscova de a consolida sectorul bancar pe fondul crizei economice in care s-a scufundat tarainformează omniapress.md citat de romaniabreakingnews.ro

Intercommerz, cotata ca a 67-a banca din punct de vedere al activelor detinute, si Alta-Bank, ocupanta locului 186 in clasamentul institutiilor de credit din Rusia, si-au inchis portile in urma revocarii licentei de functionare, anunta Business 24.
Conform oficialilor din Banca Centrala a Rusiei, Intercommerz se face vinovata de o slaba evaluare a riscurilor, in ciuda activelor minime aflate in portofoliu.
“In acelasi timp, banca a fost implicata si intr-o serie de tranzactii dubioase”, au mai spus reprezentantii institutiei.
Oficialii din Rusia incearca de mai multi ani sa curate sectorul bancar de sute de institutii de credit aflate intr-o pozitie vulnerabila sau implicate in diverse operatiuni de spalare de bani.

Recenta prabusire a rublei a accentuat riscul de colaps in sectorul bancar rusesc, ducand pana acum la zeci de falimente ale bancilor mici.
La inceputul acestui an, Vneshprombank, cotata a 40-a banca ruseasca, si-a declarat insolventa. Printre clientii sai se numara si cateva figuri de rang inalt din elita politica de la Moscova.
Banca Centrala a Rusiei a confirmat ca a retras licenta Vneshprombank ca urmare a instabilitatii financiare a institutiei si a implicarii in operatiuni de spalare de bani.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: