ROMÂNIA BREAKING NEWS

Colaps bancar în Rusia

Colaps bancar în Rusia

Banca Centrala a Rusiei a anuntat inchiderea a doua banci comerciale din tara, ca urmare a slabei evaluari a riscurilor si a unor operatiuni ilegale derulate de acestea. Decizia completeaza eforturile oficialilor de la Moscova de a consolida sectorul bancar pe fondul crizei economice in care s-a scufundat tarainformează omniapress.md citat de romaniabreakingnews.ro

Intercommerz, cotata ca a 67-a banca din punct de vedere al activelor detinute, si Alta-Bank, ocupanta locului 186 in clasamentul institutiilor de credit din Rusia, si-au inchis portile in urma revocarii licentei de functionare, anunta Business 24.
Conform oficialilor din Banca Centrala a Rusiei, Intercommerz se face vinovata de o slaba evaluare a riscurilor, in ciuda activelor minime aflate in portofoliu.
“In acelasi timp, banca a fost implicata si intr-o serie de tranzactii dubioase”, au mai spus reprezentantii institutiei.
Oficialii din Rusia incearca de mai multi ani sa curate sectorul bancar de sute de institutii de credit aflate intr-o pozitie vulnerabila sau implicate in diverse operatiuni de spalare de bani.

Recenta prabusire a rublei a accentuat riscul de colaps in sectorul bancar rusesc, ducand pana acum la zeci de falimente ale bancilor mici.
La inceputul acestui an, Vneshprombank, cotata a 40-a banca ruseasca, si-a declarat insolventa. Printre clientii sai se numara si cateva figuri de rang inalt din elita politica de la Moscova.
Banca Centrala a Rusiei a confirmat ca a retras licenta Vneshprombank ca urmare a instabilitatii financiare a institutiei si a implicarii in operatiuni de spalare de bani.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: