ROMÂNIA BREAKING NEWS

Studenta romancă la Londra: "Dumnezeu a fost ucis de Occident"

Din fericire, ca și ea mai sunt mulți tineri români. Dumnezeu să-i ajute pe toți cei care gândesc ca și ei.

„Sunt studenta in Londra la una dintre cele mai bune universitati europene. Sunt mandra ca am reusit sa ajung aici si le voi fi recunoscatoare parintilor mei pt educatie si efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a ma trimite la studii de calitate mereu.
Dar ma deranjeaza teribil intrebarea tuturor „Te mai intorci?”
Si uimirea clara la auzul unui ferm „da”.
Acest da nu era atat de ferm inainte de a ma muta in Londra.
Inainte era un „mi-as dori, daca voi avea unde sa ma intorc ma voi intoarce”.
Suntem o generatie crescuta intr-o scarba pentru patrie, am crescut cu Badea care injura tara mereu, am crescut fiind educati sa admiram valorile occidentale „superioare” si „ideale”.
Credem ca politica, cultura si educatia cat mai internationala este foarte benefica, credem In globalizare, suntem de acord cateodata ca Romania e frumoasa dar pacat ca e locuita si parca tot mai bine e in Londra… Romani scumpi, cat putem sa ne inselam…
Ce este Occidentul….?
Un loc care nu mai are identitate, globalizarea ii distruge incet incet toate traditiile, cenzura comunismului bolsevic s-a transformat in a fi politic corect, traiesti cu riscul ca un islamist extremist poate sa bombardeze pt Alahul lui locuitorii unei tari in care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusa pt ca poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucisi in pantece de catre propria lor mama -avortul fiind vazut ca o metoda contraceptiva in loc sa i se spuna crima, Craciunul si Pastele precum si alte traditii stravechi subt doar un prilej de marketing , aici nu exista nici un pic de profunzime,; relatiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pt CV si cand vrem sa ne casatorim gasim noi pe perfectmatch.com ceva nu?
Lumea discuta oameni, nimanui nu ii pasa ce gandesti, ce simti ce iti doresti. 
Putini mai stiu sa iubeasca, feminismul distruge relatiile barbat femeie tot mai mult, gender role este considerat invatat asa ca nu mai invatam copiii de mici sa se comporte ca baietei sau fetite ci ii lasam pe ei sa isi aleaga ce sex vor sa aiba, ajungandu-se la un nr imens de homosexuali creati de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.
De ce oare admiram atat de mult haosul Europei vestice?
Noi avem oameni, noi stim sa traim, noi radem ca fugim cu nasu de acasa o saptamana in munti cu corturile.
Noi ne salutam cu „Doamne ajuta!”
Noi avem un pamant binecuvantat de oasele si sangele atator martiri… De ce s-au sacrificat atatia romani pt viitorul nostru si noi fugim ca vitele in Occident?
De ce acceptam ca Securistii comunisti sa ne conduca in continuare prin politica si educatie?
De ce acceptam ideile occidentale cu bratele deschise?
De ce acceptam ca barbatii nostri sa fie carne de tun pt NATO dar nu suntem in stare sa ne recuperam Moldova de peste Prut dupa atatia ani de la caderea comunismului?
De ce acceptam ca in continuare memoria luptatorilor anticomunisti sa fie calcata in picioare si la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului inca nu le sunt recunoscute meritele? 
De ce esti drogata scumpa Romanie cu iluzii occidentale?
In Occident unde pleaca bietii romani sa faca o paine, germanii, francezii, englezii ii trateaza ca pe niste sclavi, fiind roman esti privit ca o subrasa, in Anglia un non-european are mai multe drepturi si privilegii doar datorita faptului ca a trait sub dominatia imperiului pt decenii…
Si noi romanii care avem o tara superba, un pamant fertil, plin de zacaminte, Rosia montana, delta, Carpatii, Dunarea, Marea Neagra stam sa cersim si sa ne umilim pt o paine prin Anglia, Italia si Spania….
Imi plange inima cand vad cum sunt tratati pe pamant strain cand acasa la ei puteau manca din belsug, daca nu ar fi fost lacomia hotilor de la putere… care au vandut tara pe nimic.
VREAU SA MA INTORC IN ROMANIA cu toate ca nu voi avea niciodata banii pe care i-as avea lucrand aici. Dar cum spunea tatal lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar noptile iti vor fi ingrozitoare.
Omul nu are numai trup de hranit, mai e si sufletul.
Si mai distrugatoare este setea si foamea sufletului indepartat de pamant si de neam decat foamea trupeasca…
Asa ca romani, plecati, plecati la studii, plecati ca sa vedeti in ce hal a ajuns occidentul liberal , plecati si invatati sa va iubiti tara si realizati ce frumusete ati lasat in urma.

Si apoi ne vom intoarce cu totii, valuri valuri, cu si mai multa forta si dorinta de schimbare, si dupa 68 de ani de asuprire, Romania va fi a romanilor din nou, asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Marcus

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

34 Comments

  • Ioana Haitchi spune:

    Domnisoara, iri raspund asa:

    Daca isi depune CV-ul in Romania unu’ din Congo, Thailanda, Siria, Albania, China, il angajeaza romanu’?

    In Romania vei gasi statistici in acest sens care-ti vor spune ca sunt angajati cca. 15.500 de straini, insa aproape de fiecare data se uita a se preciza si angajatorul. Liderul angajatorilor „romani” care angajeaza straini este compania chineza Huawei Technologies, al doilea mare furnizor de echipamente de retele la nivel mondial, cu 212 angajati straini. Urmeaza OMV Petrom (133 de angajati straini) si Renault Technolgie Roumanie (114 angajati straini). Apoi, toate ISD-urile (Investitiile straine directe) au si angajati straini, inclusiv companiile multinationale. Altii sunt angajati in „casele boieresti”, iar restul sunt „autoangajati”, adica straini cu resedintza in Romania care si-au deschis o firma si si-au facut contract de munca.

    Cei mai multi dintre angajatii straini, peste 4.600, lucreaza in domeniul comertului cu ridicata si cu amanuntul (sunt firmele lor), repararea autovehiculelor si motocicletelor (bisnitzari cu acte-n regula). De asemenea, sunt mai mult de 2.700 de angajati straini in industria prelucratoare (ISD-uri) si aproximativ 1.000 in constructii (vezi Bechtel si alte asemenea). Peste 1.000 de straini desfasoara activitati profesionale, stiintifice si tehnice, iar circa 900 lucreaza in domeniul serviciilor administrative si serviciilor de suport.

    Conditii pentru angajarea cetatenilor straini

    Potrivit Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, angajarea cetatenilor straini (non-UE) in Romania este reglementata de OUG nr. 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Strainii se pot angaja in Romania la firme care functioneaza in mod legal, in situatia in care locurile de munca vacante nu pot fi ocupate de cetateni romani, ai altor state membre ale Uniunii Europene, ai statelor semnatare ale Acordului privind Spatiul Economic European, precum si de rezidenti permanenti pe teritoriul Romaniei (alin. 1 lit. a).

    Totodata, ei trebuie sa indeplineasca conditiile speciale de pregatire profesionala, experienta in activitate si autorizare, solicitate de angajator potrivit legislatiei in vigoare.

    Prevederile alin. (1) lit. a) nu se aplica strainilor care indeplinesc functia de administrator intr-o societate comerciala cu participare straina, in situatia in care este o singura persoana numita in aceasta functie, daca strainul desfasoara activitatea in calitate de sportiv profesionist, in conditiile existentei unei dovezi ca a desfasurat activitate similara in alta tara, solicitantilor autorizatiei pentru lucratorii sezonieri, solicitantilor autorizatiei de munca nominale, pentru lucratorii transfrontalieri, precum si strainilor posesori ai unui permis de sedere in scop de studii.

    Pentru a angaja cetateni straini, o firma trebuie sa obtina o autorizatie de munca, eliberata de catre Inspectoratul General pentru Imigrari.

    In plus, aceasta trebuie sa aiba achitate datoriile catre bugetul de stat pe ultimul trimestru, sa desfasoare efectiv activitatea pentru care se solicita eliberarea autorizatiei de munca si sa nu fi fost sanctionata anterior pentru munca nedeclarata sau angajarea ilegala.

    A fost chiar la postul TV „Transilvania L!ve” o emisiune despre studentii straini care ar vrea sa se angajeze cu 4 ore si practic, in actualul context legislativ, nu au nici o sansa.

    No, clara treaba? Care-s mai buni, noi sau ei?
    Inainte de-a arunca cu pietre, sa ne uitam in curtea noastra, zic. Ii cunosc pe britanici, niste ingamfatzi, precum toti cetatzenii tarilor dezvoltate. Am un prieten care a incercat in zadar sa se angajeze acolo. Avea studii in GB, un CV impeabil si pana la urma a plecat in China pe un salariu de 3000 dolari.

    Asadar, o tara civilizata, ori te doreste pentru munca de jos (munci rusinoase), ori te doreste pentru excelentza, ca sa-si poata face un titlu de glorie pentru minunata achizitie.
    In rest, mai ai o sansa daca-ti deschizi o firma.

    In Romania poti reusi daca iti deschizi o firma si ai contracte pentru toata productia la export. Pe piatza romaneasca e jale din simplul motiv ca e ocupata de banditzi.

    Oricare ar fi decizia ta, iti doresc mult succes!

  • ion spune:

    mda… se inscrie la nationalism ortodox… probabil site-ul ei preferat e deveghepatriei, orientat pro-rusia. cu ce sa dea si ei in capitalism daca nu cu astfel de abordari?
    E ok sa-ti iubesti tara si sa vrei sa te intorci, dar lasa-l pe Dumnezeu in inima, nu face aceeasi gresala precum acei musulmani care fac atentate pentru Allahul lor. Apropo, e si Allahul tau. Numai ca tu ii spui Dumnezeu. Iar, in general, musulmanii sunt si ei frati de-ai tai.

    • Claudiu spune:

      1. La cat vorbeste de anti comunism, nu stiu cat e de pro rusia
      2. Daca ai fost in alta tara pentru o perioada mai lunga te felicit. si daca te-ai si adaptat, felicitari de 2 ori. Dar intreaba-te serios, daca ai vrea sa-ti cresti copiii in America in ale carei scoli copii se impusca intre ei, sau in vreo tara din vest in care stiu de prezervativ inainte sa fi auzit de vreun clasic al literaturii universale.
      3. Faptul ca a zis de Dumnezeu, dar mai ales felul cum a spus-o, nu mi se pare nici activism, nici vreo atitudine antiislamista sau impotriva a orice altceva.. iar ca nota informativa, vrem nu vrem, ne place nu ne place, 80% din ce s-a realizat in arta in Europa, insa mai ales in tara, a avut ca dezvoltare tocmai teme religioase si contexte de aceasta natura fac posibile vitraliile, sculpturile, si marea majoritate a operelor de arta pe care le consideram de varf. Chiar Mihai Eminescu, pe care sincer cred ca il respecti, prezenta un elogiu destul de cald si in acelasi timp bine documentat, ortodoxiei, pentru ce minunatii , ce capodopere, ce traditii si ce suflu au putut deriva din aceasta.
      Ti-as fi recunoscator pentru un feedback. Mersi mult !

      • Denisa spune:

        Ai dreptate, Claudiu. Nu este o idee bună să ne creştem copiii în şcoli unde elevii se împuşcă între ei, ci este de preferat să o facem în şcoli unde se întreţin relaţii sexuale în sălile de sport, băi ş.a. , unde directorii sunt arestaţi pentru că iau mită pentru examenul de bacalaureat şi unde elevii îşi bat profesorii. De asemenea, nu este ok ca un elev să primească o educaţie sexuală corectă chiar de la o vârstă fragedă, ci e chiar de admirat să avem atâtea cazuri de fete însărcinate care nu-şi termină nici măcar liceul.

        A nu se înţelege greşit; niciunul din lucrurile menţionate mai sus nu este normal pentru o instituţie de învăţământ, doar că exemplele date de tine nu mi s-au părut deloc elocvente. Există avantaje şi dezavantaje de ambele părţi.

  • Anamaria spune:

    Ma bucur mult ca mai exista oameni care mai gandesc asa, sa zicem ca acum 2 ani iti impartaseam total ideile. Insa de 2 ani locuiesc la fel ca tine in Londra iar viziunea s-a mai schimbat. Si mie imi e tare dor de casa si de tot ce am lasat in urma, nu am plecat de nevoie, ci pentru experiente si culturi noi…in concluzie un viitor. Am avut sansa sau nesansa sa lucrez cativa ani in Romania la o multinationala respectabila, o sa vezi si tu in curand ce inseamna munca in tara…insa cand vei face comparatie cu sistemul din UK…atunci iti vei realiza normalitatea. Foarte emotionant articolul, insa asteapta experientele autentice „romanesti”…doar atunci vei putea face intr-adevar o comparatie

  • Florin spune:

    Vrei sa te intorci ca sa ne arati tuturor ca daca parintii au sustinere financiara si te trimit la studii in strainatate se poate si in Romania? Sa stii ca mai sunt destule cazuri ca tine pe plaiurile mioritice. Eu personal am vazut destui pseudo-intelectuali scoliti in vest care au o cariera de succes in Romania, insa nu pentru ce stiu ci datorita finantarii generoase si contactelor la un nivel mai inalt pe care le au parintii.
    Acum haide sa-ti reamintesc si ce frumusete ai lasat in urma. Romania este tara unde poti fi agresat in plina stada fara ca cineva sa-ti dea o mana de ajutor. Tot aici avem cea mai dezastruoasa infrastructura rutiera si feroviara din Europa (mi-as dori sa te vad plecand cu trenul de la Oradea catre Marea Neagra de care iti aduci aminte cu atata nostalgie. Daca ai norocul sa ajungi pana ti se termina concediul o sa vezi ca e plin de romani si tigani frustrati care nu au o singura dorinta: sa strice buna dispozitie a celor din jur). Tot in tarisoara asta pe care tu o iubesti asa mult salvarea ajunge, in centrul capitalei cam la 2-3 ore dupa ce soliciti ajutor. Si aici esti tot sclav daca nu cunosti pe cine trebuie; numai ca aici sclavia este mult mai prost remunerata decat in vest.
    Concluzia am scris-o si pe un alt site unde am gasit articolul asta: iadul din vest e mult mai frumos decat iadul de la noi.
    Asa ca mai lasa-ne cu fraze emfatice cu iz de marketing ieftin.

  • Vlad spune:

    @Ioana – nu cred ca intelege ce incerci sa ii transmiti, pare mai degraba interesata de o identitate nationala (pierduta?) bazata pe religie.

    Argumentul tau este unul obiectiv, ce tine de contextul economic actual si competentele fiecaruia ca si candidat pe piata muncii din Anglia sau alta tara.

    Draga Cristina, si eu iti doresc mult succes dar oricat de mult ti-ar place sa crezi asta succesul sau linistea sufleteasca nu se obtin platind acatiste bisericilor din Romania

  • Eveline Marasoiu spune:

    Ideea de intoarcere in Romania e ok. Dar nu sunt de acord cu multe altele spuse in aceasta scrisoare. Sunt si eu studenta in strainatate si vorbesc din experienta. Mi-a fost greu sa fiu respectata de colegii mei doar din cauza ca eram Romanca, iar ei stereotipizau. La inceput nu i-am inteles. Insa ulterior m-am intalnit cu fel si fel de Romani, unii hoti, altii cersetori, unii criminali. Este foarte greu sa iesim de sub umbrela aceasta de raufacatori, daca sunt tot mai multi care ne denigreaza numele.

    Cat despre avort, cum sa numesti asta o crima? Trebuie sa luam in considerare foarte multe aspecte inainte sa luam o pozitie atat de drastica incat sa numim avortul o crima. Trebuie sa ne gandim la situatia in care a fost conceput copilul (greseala/viol/de buna voie/prea sarac/incult(a) pentru a folosi metode contraceptive), precum si la situatia lui dupa ce s-ar naste. Ar avea tot ce i-ar trebui? Dar e mult mai usor sa spunem ca femeile care decid sa avorte sunt criminale. Si este mult mai usor sa ne credem Dumnezeu/acei oameni (alesi de popor, de altfel) care fac legea. Si cine suntem noi in fapt sa judecam ce e bine si ce nu?

    Cat despre relatia femeie-barbat, in ce fel o distrugem? Ne dorim in continuare ca femeia sa stea, in mod traditional, la cratita, in timp ce barbatul „aduce bani in casa”? Dorim aceasta dependenta?

    Eu nu spun ca Westul este perfect, sau nu are defecte. Dar asta nu inseamna sa exageram. Sper ca daca Cristiana se va intoarce in Romania, nu va fi o persoana cu mintea inchisa, care sa doreasca sa limiteze anumite libertati doar de dragul traditiei si pastrarii unei identitati pe care nu o dorim cu totii.

    • el. spune:

      ai inteles tot :))

      in strainatate… ai fost cam evaziva. unde mai exact? si daca nu in uk, stai calma , nicaieri nu este ca acolo. Eu am stat un an si m-am intors cu un gust amar, foarte amar! Am incercat sa ma intorc si dupa o luna eram acasa in certuri cu tata.

      Daca ai fii mai receptiva si nu ai sta doar cu hoti, criminali si colegi de varsta ta ai vedea ca foarte multi nu sunt multumiti de cum au ajuns si tanjesc spre locurile noastre `mai salbatice`. Oricum eu sunt de parere ca cel mai bine e sa te duci acolo unde iti place cum e, e mult mai ok decat sa schimbi un loc doar de dragul de a fi ca-n x … unde ar mai fii farmecul?

  • Simona spune:

    Ma voi intoarce in Romania atunci cand nu o sa imi mai fie frica sa merg noaptea pe strada, cand din masini nu o sa se mai asculte manele, cand doamna de la posta sau secretariatul facultatii imi va zambii politicos, cand oamnenii nu vor mai intoarce capul cand un alt cetatean este batut sau jefuit pe strada, cand nu mai trebuie sa dau spaga la doctor, cand taxiul va avea acelasi tarif indiferent de limba pe care o vorbesti, cand librariile vor fii pline…de oameni, cand macar o facultate din Romania va fi in top 100 in Europa, cand profesori buni nu vor trebui sa aiba un al doilea job ca si taximetristi, cand stirile de la ora 5 nu vor mai fi filme de groaza, cand scandalul si barfa nu vor mai vinde ziare, atunci cand bunul simt si valorile morale se vor intoarce si ele in Romania.

  • Stelian spune:

    Domnişoară,
    Nivelul dvs. de inteligenţă ne arată cel mai mult, cât de mare este problema în Londra, acceptând să reprezentaţi una dintre cele mai bune Universităţi din Europa.

    Oamenii din ziua de azi seamănă foarte mult, printre multe, cu oile. Deşi nu am păstorit niciodată, crescând pe frumosul podiş al Transilvaniei, înconjurat de Munţile Carpaţi, am avut ocazia să observ care este sistemul după care funcţionează turmele de oi. Caracteristica dominantă este că 1.fiecare oaie urmează turma şi 2.turma urmează ciobanul. Dacă cumva vre-una şi-a ales alt traseu decât cel al pastorului, câinii (bine învăţaţi, dresaţi) o poftesc un-doi pe direcţia corectă, nu cumva restul să-o urmeze. Oile sunt buni ascultători şi buni următori. Aşa sunt şi oamenii.
    Deşi un prieten drag mi-a sfătuit, să nu cobor la nivelul altora prin a le contrazice prostiile, simt nevoia de a o face totuşi, deoarece doresc să lupt împotriva efectului de oaie a celor care aud, citesc inepţii de la capul turmei, astfel să nu o urmărească, fără să raţionalizeze.

    Valorile cu deosebită greutate pe care DORIŢI să reprezentaţi în „articol”, după observaţiile mele (corectaţi-mă dacă greşesc cu vre-una), sunt:
    1. libertatea, anticomunismul
    2. naţionalismul
    3. cunoaşterea
    4. creştinismul.

    Gafele dvs.:
    1. Scuzaţi-mi concluzia, poate greşesc, contradicţia este prea mare pentru a decide dacă până la urmă sunteţi pro sau contra libertăţii de exprimare deoarece vă legănaţi dintr-o parte în cealalta. Mă gândesc pro, pentru că de mai multe ori v-aţi exprimat frustrarea faţă de regimul communist şi communişti (bine cunoscuţi petru împotrivirea lor faţă de libertatea de exprimare(printre altele))…dar, pe de altă parte, nu vă place libertatea, faptul că femeile decid asupra trupurilor lor, homosexualii de identităţile lor, oamenii în general de credinţele lor. Astfel, prin promovarea anti-communismului atrageţi simpatia multora, şi pe urmă îi băgaţi în cap că unele libertăţi nu pot fi libertăţi…asta este carateristica unei forme de manipulări…dar, desigur, nu vreau să vă acuz că aţi facut-o intenţionat…nu de alta, dar nu cred că aveţi atâta inteligenţă.

    2. a.) Sunteţi foarte mândră că sunteţi româncă. Dar să scrieţi corect în lb.română vă este prea mare sarcină? Totuşi, vorbim de subiecte profunde, către naţia Română…măcar cu această ocazie adunaţi-vă cunoştinţele „superioare şi naţionaliste”.
    b.) Referitor la ultima dvs. propoziţie…nu prea am înţeles cum aţi ajuns la concluzia că deoarece mulţi români decid să se ducă în străinătate ţara nu mai aparţine neamului…de ce? cum -? când s-a întâmplat cucerirea? cel mai important ai CUI este România de azi??
    c.) Sunteţi naţionalistă? haideţi acasă, creaţi muncă profesorilor din România prin căutând aici educaţie de calitate. Cheltuiţi-vă banii părinţilor aici, să rămână în ţară. Şi mai important, ca mare naţionalistă, nu-i îndemnaţi pe ceilalţi studenţi să se ducă luni, chiar ani afară, doar de dragul de a vedea occidentul…putem vedea multe printr-o simplă vacanţă.

    3. Vă lăudaţi cu faptul că părinţii dvs. v-au educat şi v-au suportat financiar pentru a avea parte de studii de calitate. Păcat că vă remarcaţi în articol în a avea atât de puţine cunoştinţe. Adică…(printre altele) copii îşi aleg sexul pe care şi-i doresc?? nu-i învăţăm pe copii să se comporte ca băieţei/ fetiţe şi aceasta este cauza că devin homosexuali?? Dvs. domnişoară cu ce vă drogaţi? Vă recomand să vă mai hrăniţi trupul, mai ales mintea înainte de a vă hrăni sufletul cu discriminare şi cine ştie mai ce faţă de cei care se NASC având altă sexualitate, sunt crescuţi cu-/ îşi aleg alte valori decât cea a dvs.

    4. Încă o dată daţi dovadă de cunoştinţele „superioare”. Nu numai că aţi dat un şut la 3. în biologie şi psihologie, demonstraţi că geografia şi logica este pe acelaşi nivel. Noroc că la ora de religie aţi fost foarte (…hmm, nu atentă, pentru că astfel n-aţi mai fi atât de crezătoare, ci mai bine zis…) docilă, aţi urmat credinţa pastorului dvs. foarte bine, şi acum, înzestrat cu atâta înţelepciune, doriţi să conduceţi turma. Exact de asta are nevoie ţara…abia aşteptăm să veniţi acasă şi să scrieţi proiecte pentru a clădi şi mai multe biserici, nu cumva şi România să-l ucidă pe Dumnezeu.

    • emil spune:

      Domnule Stelian,

      Atat de mult m-a dezgustat textul domnisoarei ca am ajuns acasa hotarat sa scriu un raspuns de protest. Nu mai este nevoie, observ ca este deja scris si bine argumentat.
      Felicitari pentru acest comentariu.

      Cu respect,

    • Claudiu spune:

      Dragul meu domn,
      1. Punctul 2 a), sau mai bine zis, ce condamnati la acel punct, este valabil si pentru dumneavoastra.
      2. Stiinta pur si simplu nu a demonstrat faptul ca homosexualitatea este ereditara.
      Ca articol, iti pot recomanda pe acesta http://www.homosexualitate.ro/expresie.html ( poti incepe sa-l citesti de la perspectiva psihologica, cum doresti)
      3. E putin amuzant cum.. daca suntem fiecre sinceri cu noi, realizam ca toti suntem oi. La ce ma refer.. Dumneavostra urmati alta turma, pe care o considerati in felul dumneavoastra, una foarte buna, si nu sunteti pregatit( ca fiecare dintre noi de altfel, ma aflu in aceeasi situatie) sa acceptati o ideea poate mai buna, daca ar zdruncina siguranta sau falsa siguranta pe care dumneavoastra v-ati creat-o in jurul ideilor personale. A acuza pe cineva ca e inchis la minte, mi se pare ccel putin amuzant. Daca eu sunt de parere ca e foarte normal sa fii gay si nu accept ca nu e chiar normal, si eu sunt inchis. Daca eu cred ca a avorta e ok si nu vad si aspectul negativ al acesteia, privirea mea tot unidirectionala ramane.
      Sincer, sunt sanse sa fi gresit in ce am scris aici. De multe ori gresesc. As vrea sa-mi spuneti si dumneavoastra ce parere aveti.

      • ion spune:

        nu are, si daca are una e doar o jignire. el daca foloseste diacritice, crede că stăpânește îndeajuns limba română și-și permită să jigneasă, când în textul lui are câteva greșeli regretabile.

        La punctul 3, nu mai spun că observăm atât o lipsă de logică cât și una de coerență…

        P.S: se pare că sunt și mielușei simpatizanți care au o materie pe care încă nu s-au gândit să și-o descopere…

  • Andrei spune:

    Cultural shock much? Si mie imi este dor de casa si imi lipsesc prieteni, locurile, confortul din Romania, dar asta nu inseamna nici pe departe ca Anglia este o tara asa cum o portretizezi tu aici. Fiecare comunitate are cultura si traditiile ei.. Dormi asa cum iti asterni.. Daca nu esti pregatita sa imbratisezi si lucruri pe care pana acum le considerai atipice sau neobisnuite, atunci nu te mai plange ca nu iti place in UK. Vorbesc din propria mea experienta aici. In momentul in care am ajuns la universitate, am realizat ca ori „i go with the flow” ori voi fi mereu „that Romanian guy that sometimes hangs out with us. What’s his name again?”. Si asa am ajuns sa am prieteni englezi/francezi/germani/asiatici/indieni fara a’mi pierde propria identitate. Iar englezul nu isi va pierde niciodata traditiile, dar nu e vina lui ca intr’o tara cu 60 milioane locuitori, din care aprox. 20 de mil sunt straini, te lovesti de aceasta amestecatura. Obiceiurile sunt pastrate dupa parerea mea.
    Romania nu e ca Anglia, pentru ca Romania nu a avut niciodata puterea Angliei, implicit si numarul redus de straini. Si daca as privi lucrurile cum le privesti tu, ce rost ar mai avea uniunea europeana pana la urma daca doresti sa izolezi propria tara de aportul strainilor ? Gandeste’te ca fara UE nu aveai sansa sa ajungi aici (d.p.d.v educationa cel putin).
    Cat despre partea cu „subrasa” nu sunt de acord. Iti voi spune din nou ca dormi asa cum iti asterni.. Demonstrezi ca te duce capul si vei fi tratat ca unul de al lor. Momentan lucrez intr’o companie cat se poate de englezeasca, inconjurat de englezi si americani, si nu am simtit niciodata ca ma considera in vre-un fel inferior… Poate chiar am luat locul unui nativ la jobul acesta…
    Asa ca parerea mea este sa mai iesi in parc, trage aer adanc in piept si sa inveti sa te adaptezi. Daca stai si te plangi de cat de bine e acasa de fapt, iti ingreunezi semnificativ situatia

  • Paula spune:

    Sper ca domnisoara in cauza nu este plecata cu bursa acordata de statul roman sau de UE. Un sarantoc, un individ care nu traieste doar intr-o lume a cartilor, viseaza sa aiba acces la informatii despre o posibila iesire din Romania, dar site-urile sunt banate pentru multime. Informatiile se publica inainte cu 1-2zile inainte de termenul limita si cand nu te nasti in familia potrivita, cand nu renunti nici la principii, sa vezi ca altii au sansa sa evolueze nu are cum sa nu te doara. Daca nu s-a putut acomoda e ok.

  • Cristina M. spune:

    Deosebit de frumos..La fel spuneam si eu cand eram studenta ca merge ca si in Romania. Daa, se poate, doar toti au reusit cumva..până am ajuns la concluzia ca eram sclav in tara mea, ca abia imi ajungeau banii pentru chirie, ca lucram weekenduri neplătită unul dupa altul pentru ca așa era normal si abia ma descurcam de la o luna la alta fara ajutorul părinților.. Si atunci nu mai ai cum sa te bucuri de țară cat e de frumoasa cand sufletul iti e împovărat de griji, fie ea zi sau noapte. E usor sa blamezi si sa vorbesti in cuvinte mari cand încă nu ai incercat sa vezi cum e sa fi tanar, plin de elan si energie, sa iti doresti sa fi apreciat si sa vezi cum trec anii fara nici o schimbare.. Eu vorbesc in calitate de medic, poate in alte domenii este altfel.. Iti doresc succes.

  • Stelian spune:

    Stimate moderator,

    V-aş ruga să-mi explicaţi, pe adresa de e-mail dat, sau şi mai bine vă invit la o discuţie chiar pe forumul articolului, referitor la decizia dvs. de a-mi îndepărtat replica adresată domnişoarei autoare a acestui articol. Nu am folosit cuvinte vulgare, şi nu m-am adresat mai jignitor domnişoarei cât ea Occidentului, homosexualilor, femeilor..sau orcărui gânditor.

    Vă mulţumesc anticipat!

  • Dragos spune:

    „VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici.”
    Deci? Te vei intoarce? Eu nu m-as intoarce. Rasismul este omniprezent, asa sunt oamenii, asta nu impiedica pe nimeni sa realizeze ceva mai bun. Din doua rele il aleg pe cel mai putin rau, si daca asta presupune sa traiesc in occident sau oriunde este mai bine decat in Romania atunci nu m-as intoarce decat sa ii scot pe cei dragi mie din mizeria de tara in care am avut nenorocul sa ma nasc. Oamenii care s-au luptat pentru tara au facut-o pentru Romania de atunci. „Romania este frumoasa vazuta de departe.”

  • Mircea spune:

    „Craciunul si Pastele precum si alte traditii stravechi subt doar un prilej de marketing”
    ia d’aci

    http://www.youtube.com/watch?v=KVk-2438Yk4

  • Adrian Alexandrescu spune:

    Bravo Maria. Ai surprins esenta. Totusi daca doar te intorci in tara, asta nu va insemna mare lucru…tara aceea despre care vorbesti incepe tot mai mult sa nu mai fie…
    http://www.trilulilu.ro/imagini-politica/fa-ceva-1

  • cristi spune:

    Fata, vino acasa!
    Echivaleaza-ti ce studii ai pana acum, si vino acasa si continua scoala!
    Stai in Londra si te plangi ca e naspa… esti masochista?

  • virgil spune:

    Drama e alta, in nici un caz rezolvarea nu e intoarcerea in tara.problema e ca se darima culturile prin globalizare, se pierd identitatile national=culturale si o includ si pe aia de intilnire l a o bere cu amicii (socializare).In vest esti singur cuc daca ai fost educat si l a un anumit nivel de spirit in Romania….In Vest cultura exista ca citeste lumea (in franta pe brinci n metro ca merg saracii cu metro ore in sir) ca au timp si isi permit numai ca la ei e cultura consumismului ca na, daca au avut d e unde de-a gata la ce s a isi mai bata capul.Nu putem face o comparatie intre vest si est numai asa ca nu mai putem noi de dormit seara.U n lucru e sigur, in Romania ajungi sa te simti singur ca si cum ai fi imigrant si atunci preferi sa pleci in strainatate unde chiar esti! Deci ca o minge de tenis, pasati de colo colo din cauza bogatasilor ce conduc lumea.un singur lucru trebuie rezolvat, sa aibe toata planeta asta un venit minim garanta s a isi poata permite sa manince si sa aiba unde sta macar temporar. Nu e nevoie nici sa munceasca toti si asta se intimpla deja in Franta de exemplu. Somajul la ei e un lux, cu cit stai mai mult cu atiti te bucuri de avantaje, saracii! ne spunem dar cu un somaj bun si fara familie o duci c a in rai. Ei in somaj pleaca in caraibe fac excursii fac reclaificari trai neneaca, noi in Romania nici nu ne permitem sa bem apa din somaj daca il ai si pe ala ca patronul te plateste la salroul minim.Cine vrea s a munceasca o face si gratis cine nu oricum o sa aibe un salar de somer mascat sau de bogatas care nu face nimic=nepotism,trafic de influenta. Macar daca sunt banii sa ii raspindim cum trebuie! 200 euro salar minim in Romania si 1000 net in franta? Suntem sclavi ai celui de-al treilea Reich dominat de brandeburg si alti citiva bogati ai lumii, dependenti de bani, de locuri de munca (pai ala care munceste are bani?) Pai ori suntem membri ai celeai Uniuni ori suntem doar sclavii unora? Bancile din Vest au dobinzi mai mari in Romania, aceleasi banci le au mai mici in Vest =Mirlanie pe fata la nivel european si ne mai si „imprumuta” cu banii nostri!Care politician a zis vreodata adevarul, pai ei ii intereseazsa doar familiile proprii, ca in comuna primitva!Niciunul nu se sacrifica pentru tara doar stau ca niste milogi si consuma parazitic corpul gazdei adica tara si pe noi care cica i-am ales! Avem nevoie de sacrificii, un politician nu se duce si se fute cu secretara pe 100000 de euro in conditiile in care o tara intreaga nu are ce minca.Ala trebuie impuscat! Bogatasii sunt adevaratii criminali si vorbesc de cei speculativi nu de aiai car emuncesc cu adevarat ca fermierii de exemplu car epun osul laolalta cu angajatii! Meseriile speculative sunt activitate criminala, agenti de bursa, bursa in sine, actori fotbalisti care cistiga mai mult deci tu nprofesor, nu s epoate eu zic sa existe o limita! Bunul simt nu se legifereaza totusi si atunci singura sansa e moralitatea care s eva dobindi in cel mai rau caz cind nu vom mai fi ca specie sau nu vor mai fi resurse sau vor fi ceva procese la nivel de creier si constiinta!

  • Mai ales tineretul rus din Republica Moldova trebuie sa se ieie dupa cel baltic si sa nu se sparie ca românca-n ie de integrarea europeana.

  • tea spune:

    E minunat ca ati avut sansa sa studiati la una dintre cele mai bune universitati europene: pentru aceasta, v-ati dus in Anglia, fiindca in Romania nu exista o astfel de universitate. Sintem o generatie crescuta in diferitele feluri in care ne-au crescut parintii nostri si bunicii nostri, si daca ei ne-au lasat sa ne uitam prea mult la Mircea Badea, aceasta nu este problema lui Mircea Badea, el are dreptul sa injure ce vrea el, asa cum si Dvs. aveti dreptul „sa injurati” Occidentul si sa va simtiti bine facind-o: asa e normal – despre (aproape) orice se poate spune si de bine, si de rau, despre Occident, ca si despre Romania; de ce unii se asteapta ca despre Occident sa fie numai de bine/rau, iar despre Romania la fel, e greu de inteles de o minte rationala. Unii cred in globalizare, unii, vorba englezului not so much: eu nu cred, de exemplu; sau cred, mai degraba, ca are parti rele si parti bune, cum ar fi faptul ca puteti merge sa studiati la una din cele mai bune universitati europene, ceea ce, datorita lipsei globalizarii (cel putin a lipsei ei in spatiul romanesc) parintii Dvs., presupun, nu au avut sansa sa o faca: o fi mai bine de ei? O fi mai bine de Dvs?
    Da, exista multe valori occidentale superioare (dar nu ideale, fiindca si acolo tot oameni traiesc, nu sfinti, doar ca acolo anumite valori sint mai bine impregnate, mai „valoroase”, iar la noi abia-abia). Sa exemplific cu o idee – punctualitatea: in Romania nea Gigi care ar trebui sa vina sa repare teava, sau tipul de la firma X cu care ai o intilnire de afaceri sau pur si simplu prietenul Y cu care trebuia sa te intilnesti la ora 10 apare dupa o ora fara sa zica pardon (scuza nu se prea practica in Romania) sau contramandeaza unilateral fara sa te anunte – parca asa ceva nu prea se intimpla la Londra, nu? Imi spunea o italianca care studiase la Princeton cit de mult a ajuns sa-si deteste propriul popor la acest capitol, dupa ce invatat in SUA ca, citez din memorie, „un om care intirzie si te lasa sa astepti iti rapeste singurul lucru pe care nu ti-l poate da inapoi: timpul vietii tale”. Le pasa multor conationali romani de timpul vietii Dvs?
    Occidentul este, cum spuneti, un loc in care multi nu mai au identitate, in care cenzura conceptului de „political correctness” e vioaie (desi, trebuie spus, englezii au fost primii care s-o mistocareasca in cel mai elegant si radical mod, am citit carti pe tema asta si am ris cu lacrimi, descarcindu-mi tensiunea la modul englezesc, nu in stil romanesc, cu referiri la anatomia mamelor noastre si a liniei stramosilor in general), in care cineva isi pune totusi intrebarea daca cuiva ii place sa fie desconsiderat sau prost tratat pe motive etnice/rasiale etc (la noi not so much, modelul fiind „bai, neamt/italian/turc etc. imputit!”), in care (unele) femei prefera sa avorteze (absolut reprobabil, de acord) in loc sa faca cite un copil pe an de la virsta de 12 ani si sa-l lepede la tomberon imediat dupa nastere (ca in Romania), in care traditiile nu se mai tin, ca la noi unde (unele) persoane care rup pragul bisericii si citesc acatiste te blastama sau te injura si, fara sa fie vorba de marketing, au cunostinte de religie si marturisiri de credinta conform carora sensul sarbatorilor e ca „la Pasti mincam miel si la Craciun purcel” – a se vedea youtube), un loc unde relatiile (unora) sint strict profesionale (ceea ce nici nu-i asa rau, mai la o adica, daca te gindesti ca in Romania buna parte din relatiile profesionale sint inlocuite de relatiile de familie, trib, clan si gasca, iar profesionalismul se duce la culcare) si nu-i intereseaza nimic altceva.
    Eroarea de fond a romanului care se duce sa binecuvinteze occidentul cu prezenta sa si constata cu stupoare si oroare ca pe Occident nu il prea intereseaza persoana lui se vede in ce scrieti: pe citi romani ii intereseaza, la urma urmelor, cum traieste Occidentul? E vorba aici de o insidioasa ipocrizie…Occidentul are dreptul sa traiasca la el acasa exact cum doreste, nu cum il invata romanul, tot asa cum si romanul pretinde sa aiba dreptul sa traiasca la el acasa cum il taie capul sau cum ii vine cheful. Occidentul nu are nici o datorie sa se imprieteneasca cu romanul venit de voia (sau nevoia, dupa caz) lui, sa-i poarte de grija si sa multumeasca proniei ca a vazut si el roman: fiindca nu l-a solicitat Occidentul pe roman sa se duca acolo – intreaga raspundere a consecintelor ii apartine: in fapt, aceasta e semnul omului matur. Occidentalul se uita – englezul, in cazul de fata – de la inaltimea culturii lui seculare, a multimii de realizari si talente pe care le detine (statistica asa arata si, orice s-ar zice, pe Shakespeare si pe Newton nu i-a facut genii colonialismul britanic inexistent la vremea aceea, si nici asuprirea Indiei, foarte regretabila, de altfel: intr-un articol al unui indian venit sa studieze in Anglia, cam ca Dvs., el isi afirma cu o admiratie aparuta in pofida propriei vointe si ideologii ca, foarte probabil, englezii ar fi fost la fel de talentati, bine organizati si eficienti chiar si fara imperiul lor colonial – si indianul ar fi avut destule motive sa nege in mod resentimentar realizarile englezilor) intr-adevar, cam de sus la romani: la ai de fura, put, curvesc, cersesc etc. N-au dreptate? In timpul primei mele sederi la Londra cu o bursa, unde colegele se purtau mizerabil si le injurau cu voce tare in romana pe instructoare, profitind ca ele nu stiau frumoasa limba, mi-am exprimat teama ca vom fi toti judecati in bloc („asa sint romanii!”); englezoaica cu care vorbeam mi-a zimbit subtire si mi-a spus: „Crezi ca nu stiu ca ele ma injura, ca nu mi-am dat seama? Dar nu-ti fa griji: noi il privim pe fiecare, individual, in functie de cum se poarta”. A fost o importanta lectie pentru mine.
    Nici Romania nu e toata profunzime: ea are exact atita profunzime cita au romanii, cei care studiaza, muncesc, se construiesc spiritual, cit si cei care asculta muzica populara dubioasa la gratarelul de la sosea sau care isi dezgolesc nurii prin cluburi, care comenteaza aproape orice fara sa stie si/sau sa faca aproape nimic, care se scobesc in nas si isi sufla mucii cu doua deste pe strada (de are doar un sfert din Moldova mai mult TBC decit intrega Austrie la un loc), care nu se spala pe miini dupa ce folosesc toaleta, care nu doar se saluta cu Doamne ajuta! (personal nu cunosc prea multi din acestia), dar care in acelasi timp se adreseaza unul altuia cu bai si fai, care – ca sa faca in ciuda feminismului occidental – trateaza femeia in principal ca pe un animal de munca, cu pumni si injuraturi, sau ca prestatoare de servicii sexuale (ceea ce, judecind dupa faima romancelor realizate in acest domeniu in Occident sau chiar in patria mama cu occidentali mai grosciori la buzunar, nici nu pare chiar departe de adevar) incapabila de efort si realizari profesionale sau/si intelectuale, drept care i se si adreseaza cu suculentul „bai p**da!”, care isi parcheaza 4X4 pe trecerea de pietoni ca e mai la umbra, care conduc prin oras cu 90 la ora si te injura daca te prind pe zebra, care… De multe ori, acestia sint chiar „bietii romani plecati sa faca o piine” in horificul Occident.
    A spune ca „aici nu exista nici un pic de profunzime” mi se pare o dovada de obtuzitate regretabila: eu am cunoscut in Occident – si, da, la Londra – oameni lipsiti de profunzime, reci, snobi, materialisti (altfel remarcabili profesionisti!), dar si oameni de mare cultura, finete, intelectuala si altminteri, de mare generozitate si bunavointa, iar de la prieteni stiu si alte povesti in aceeasi nota. Mi se pare regretabila aceasta incercare de acoperi defectele si lipsa de educatie pe care le au unii – multi – romani cu o falacioasa idee despre o asa-zisa „profunzime” pe care nimeni nu ar putea-o defini sau masura, dar pe care ne-o asumam cu o mindrie paguboasa. Caci „hotii de la putere” nu sint extraterestri, si nici nu au fost parasutati ca echipa de comando de pe alt continent, ci sint romani de-ai nostri, verisori, colegi de birou, fosti vecini de bloc, fosti colegi de liceu carora, din indiferenta, din complezenta, pentru ca am avut si noi un interes sa ne „rezolvam” o problema sau o musca pe o caciula, le-am dat puterea.
    Sa nu acceptam, deci, ideile occidentale cu bratele deschise, cum spuneti Dvs., ci cu mintea deschisa, sa evaluam – corect – ceea ce este bun si sa adoptam, iar restul, sa ignoram: nu cred ca „profunzimea” romaneasca este ajutata sau sporita de mirosul solid de transpiratie, de hahaiala groasa, fara retineri si de bancurile porcoase, de ciupeala si furtisaguri, de grobianism (ca englezul, daca il calci pe pantof sau il inghiontesti in metrou, zice el Excuse me, iar daca te calca romanul si indraznesti sa zici ceva, te si injura), de lipsa de corectitudine si de obiceiul ajustarii regulilor dupa cum e mai convenabil pentru mine (ca, deh, ce eu sint mai fraier?!), de nesimtirea romaneasca (a unora) datorita careia de frumosul peisaj romanesc nu apucam sa ne bucuram prea mult, fiind obturat de sticle goale, pungi murdare si prezervative folosite etc. Sa ne privim, deci, sa ne cunoastem calitatile, dar sa ne luam si masura lungului nasului si a propriilor noastre defecte, sa incercam sa le corectam si apoi, cu acest obiectiv atins, sa criticam fara mila decazutul Occident de la inaltimea civilizatiei noastre romanesti. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Mihai spune:

    Trăiesc de 13 ani în Canada și întâmplarea face că am dat peste o inscripție în piatră deasupra bibliotecii Universității McGill din Montreal care zice „Ne timeas recte faciendo”, adică în engleză „Fear not when acting right” și în româna „Nu te teme să acționezi drept”. Sunt două contrarii care i se aplică acestei ziceri: „Teme-te să acționezi drept” și „Nu te teme să acționezi strâmb”. Ambele sunt principiile de viață, conștiente sau nu, ale 90% dintre români. Până când asta se va schimba, să nu vină asta care nici nu știe să scrie românește și nu înțelege nimic din civilizația Occidentală să-și etaleze frustrările personale (că n-o ascultă nimeni) amestecate cu frustrări naționale și retorici stupide pe care le servește de parcă a elucidat ea cea dintâi secretele Occidentului și Orientului. Să stea în România ei și să se roage Doamne ajută să n-o prindă nașul în tren sau controlorul în autobuz. Poate ajunge la destinație și primește și ceva pe gratis, că să obțină ea prin efortul ei ceva, mă îndoiesc că e capabilă. În Occident fiecare are locul pe care și-l croiește sub soare, și este loc pentru toți. În România e loc numai pentru din ăștia ca autoarea scrisorii.

  • PG spune:

    Nu uita ca esti roman !
    Si parintii tai s-au nascut in Romania . Acuma te dai canadian ? Istoria ta este aici in Romania .

  • ludu spune:

    o poveste de suflet.ma bucur ca sare din sufletul unui tinar.in schimb nu sint de acord cu moartea LUI.de ce o spun,ptr ca traiesc intr-un sat din sudul europei,a carui locuitori pe linga faptul ca se duc cu regularitate duminica la slujba,nu uita de cei oropsiti de soarta.la primul craciun (acum multi,multi ani)am primit de la biserica un cos de bine ati venit in satul nostru,plin de toate cele necesare mesei de craciun.pe linga procesiunile obisnuite de PASTI si CRACIUN,locuitorii satului organizeaza alte 7 procesiuni ocazionate de tot felul de sarbatori,sarbatoarea satului,sfintul sau sfinta cutare s.a.m.d.in cea ce priveste „noi avem oameni”as vrea sa-ti spun ca acestia au aceptat certificatul de revolutionar fara remuscari(eu am facut revolutia din decembrie ,ptr mine,ptr familia mea ,ptr a schimba ceva,in nici un caz ptr un certificat de revolutionar(platit binenteles).asa ca fetita draga ,lumea e la fel peste tot,cu bune si cu rele,

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: