ROMÂNIA BREAKING NEWS

Proiect integrat Sărbătorii Zilei Limbii Române – Concursul Național de Poezie Tricoloră (Actualizare)

 

„A vorbi despre limba în care gândești este ca o sărbătoare.

Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numește, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăște, de aceea, pentru mine, viața se trăiește.” Nichita Stănescu

 

 

Concursul Național de Poezie Tricoloră este o inițiativă a Fundației Culturale”Romeo și Julieta la Mizil” și este inserat în Ziua Limbii Române, inițiator Corneliu Leu. Concursul este coordonat de profesorii Laurențiu Bădicioiu și Victor Minea. Pot participa la acest concurs de poezie, cu tema limba și cultura română, personalitățile noastre, sufletul românesc, românii din toată lumea. Înscrierea se face pe www.romeojulietalamizil.ro sau pe mailul badicioiu_laurentiu@yahoo.fr Perioada de înscriere:30.06.2013-20.08.2013

Ziua Limbii Române este organizată de Grupul Român de Presă și Inițiativă Civică. Ea se va sărbători pe 31 august în toată România și va consta într-o suită de manifestări culturale în capitală, în localitățile care au intrat în parteneriat, printre care se numără Mizilul și Medgidia, și într-o întrunire națională la Sfinxul din Bucegi.

Cu prilejul Zilei Limbii Române vor avea loc numeroase activități culturale cum ar fi:

– două concursuri de poezie pentru care se va decerna un mare premiu

– o sesiune de comunicări științifice la Mizeul Național al Literaturii Române

– o întrunire a Academiei Române, în ședință festivă

– un festival al ecranizărilor din literatura română

– numeroase asociații de artiști vor participa la aceste evenimente

– sus, la Sfinx, pe platoul Bucegilor, se va decerna Marele Premiu la Poezie și se ca cânta Imnul acestor manifestări în onoarea limbii și a culturii române.

Va avea loc un duplex radio-tv cu întreaga diasporă pe 31.08.2013, de pe platoul Bucegilor, de la Sfinx.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI NAȚIONAL

DE POEZIE TRICOLORĂ

Concurs integrat Zilei Limbii Române

(31 august 2013)

ED. I, 2013

ÎNSCRIERE: 30.06.2013-20.08.2013  

La concurs pot participa românii din toată lumea.

Înscrierea  se face aici: www.romeojulietalamizil.ro

sau pe mailul badicioiu_laurentiu@yahoo.fr

PREMIEREA va avea loc pe 31.08.2013, la Sfinx, pe platoul Bucegi.

Premiile sunt în cd-uri, cărți și o răspândire mediatică națională și internațională.

Printre premiile oferite, câștigătorii vor primi un drapel național mare.

JURIU: Emil Proșcan, Lucian Mănăilescu și Ion Busuioc.

Atenție!

Concurenții vor scrie, în fișa de înscriere, un motto pe baza căruia vor fi identificați.

Concurenții trebuie să trimită patru poezii. Tema lor trebuie să fie limba română. Altă temă aleasă va face ca respectivul concurent să fie descalificat fără a fi anunțat.

Textele trebuie scrise cu times new roman, font 12, cu diacritice. Concurenții care nu respectă această cerință vor fi descalificați fără a fi anunțati.

►Oricine va înscrie un text ce nu-i aparține (sau care conține părți copiate) va fi descalificat din concurs.

►Organizatorii pot descalifica, fără preaviz, orice concurent a cărui creație conține greșeli gramaticale, cuvinte vulgare, triviale și pe cei care nu dau dovadă de bun-simț, respect și decență în comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii.

►Organizatorii își declină responsabilitatea când un terț preia textele în vederea folosirii lor.

►Organizatorii au dreptul de a antologa și populariza textele participanților la concurs astfel: pe site-uri, în volum sau alte materiale și situații conexe concursului fără a mai cere participanților acordul și fără ca aceștia să pretindă drepturi de autor.

!!! ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS REPREZINTĂ O DOVADĂ A ACCEPTĂRII REGULAMENTULUI CONCURSULUI ȘI ASUMAREA OBLIGATIVITĂȚII RESPECTĂRII LUI !!!

Coordonatorii proiectului: prof. Laurențiu Bădicioiu și prof. Victor Minea

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: