ROMÂNIA BREAKING NEWS

Statele Unite trimit 12 avioane de tip F-15 în Polonia, pentru un exercițiu militar

F-15E 'Strike' Eagle visual reality mod

F-15E ‘Strike’ Eagle visual reality mod

Statele Unite au decis trimiterea a 12 avioane de vânătoare de tip F-15 în Polonia, pentru un exercițiu militar, anunță presa poloneză, citată de BBC.

Ministerul polonez al Apărării a confirmat informația.

În urmă cu câteva ore, Statele Unite au suplimentat forțele militare în zona Mării Baltice trimițând încă șase avioane de vânătoare de tip F-15, conform ministrului lituanian al Apărării, Juozas Olekas. „Am confirmarea că misiunea de supraveghere a spațiului aerian baltic va fi consolidată prin aducerea a șase avioane de tip F-15 suplimentare”, a precizat Olekas.

F-15E ‘Strike’ Eagle

Avioanele au sosit în Lituania joi după-amiază. „Trimiterea avioanelor este o reacție la agresiunea rusă în Ucraina și la intensificarea activităților militare ruse în regiunea Kaliningrad”, a adăugat ministrul lituanian. Statele membre NATO asigură prin rotație monitorizarea spațiului aerian baltic. „Reacția NATO a fost promptă și rapidă”, a declarat președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

Nave militare ruse și echipaje ale Pazei de coastă au efectuat, luni, exerciții cu muniție reală în Marea Baltică, în largul coastelor enclavei Kaliningrad, în apropiere de Polonia, de țările baltice, de Germania și Suedia.

F-15E 'Strike' Eagleseweap

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.