ROMÂNIA BREAKING NEWS

Foto – Marea Neagră! Angajamentul NATO de apărare colectivă se întărește prin exerciții comune. Reacția Rusiei

“Formarea și exercițiile pe care le vom efectua cu aliații noștri din Marea Neagră ne pregătec pentru întreprinderea oricărei misiuni NATO necesară pentru îndeplinirea obligațiilor de apărare colectivă”, a spus Williamson. “Suntem aici la invitația guvernelor din Turcia, Bulgaria și România și aștept cu nerăbdare consolidarea interoperabilității noastre cu marina lor”.

Navele NATO, atribuite permanent către Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2), au sosit miercuri 4 martie 2015, în Marea Neagră, pentru a opera și a se antrena cu nave din marina bulgară, română și turcă. Acest training va include simulări anti-aeriane și exerciții de luptă antisubmarin, precum și atacurile simulate cu bărci mici și manevre de bază de conducere a navei.

Condusă de amiralul Brad Williamson (Statele Unite ale Americii), SNMG2 este în prezent formată din navele amiral USS Vicksburg (CG 69), HMCS Fredericton (FFH 337), TCG Turgutreis (F 241), FGS Spessart (A 1442), Aliseo ITS (F 574), și ROS Regina Maria (F 222). Această forță maritimă puternică a NATO are un substanțial control pe mare, anti-submarin și capabilități de război anti-aeriene.

“Formarea și exercițiile pe care le vom efectua cu aliații noștri din Marea Neagră ne pregătec pentru întreprinderea oricărei misiuni NATO necesară pentru îndeplinirea obligațiilor de apărare colectivă”, a spus Williamson. “Suntem aici la invitația guvernelor din Turcia, Bulgaria și România și aștept cu nerăbdare consolidarea interoperabilității noastre cu marina lor”.

Implementarea SNMG2 în Marea Neagră se desfășoară în deplină conformitate cu convențiile internaționale ca o vizită programată în sprijinul formării, precum și asigurării aliaților din Marea Neagră. Grupul va reveni la Marea Mediterană în cursul acestei luni pentru a relua patrulele care contribuie la conștientizarea situației maritime din regiune.

„NATO trimite în mod regulat nave în Marea Neagră pentru exerciții. Această desfășurare programată, având în vedere agresivitatea continuă a Rusiei, poartă un mesaj suplimentar de natură să-i liniștească pe aliații din regiune”, a declarat un oficial al NATO, citat de agenția de știri Reuters.
Drept răspuns, Rusia a anunțat că va demara exerciții militare în zonele de frontieră în care are dispute teritoriale, printre care Caucazul de Sud și de Nord, Abhazia, Oseția de Sud, Armenia și Crimeea. În total, 2.000 de soldați ruși vor participa la aceste manevre.
Recent, trimisul Moscovei la NATO s-a arătat îngrijorat de planurile NATO de a-și consolida capacitățile militare pe flancul estic, în special în ceea ce privește planurile privind România și Polonia. „Nu am primit un răspuns la propunerile noastre de a dezvolta în comun definiția termenului ‘forțe de luptă semnificative la timpul potrivit. În aceste condiții, vom evalua independent dezvoltarea capacității militare a NATO în Est, cât de amplă va fi aceasta și dacă afectează securitatea noastră națională”, a declarat Aleksandr Grușko, citat de agenția rusă de știri Sputnik.
Nu avem nicio îndoială că amplasarea de baze antirachetă în Polonia și România poate afecta serios securitatea militară și că nu este îndreptată spre crearea unei Europe stabile, pașnice și unite”, a adăugat oficialul rus.
„Înregistrăm o rotație continuă a forțelor americane și aliate în regiunea baltică și în Polonia, precum și expansiunea patrulelor aeriene asupra țărilor baltice, consolidarea structurilor de comandă și control în Europa Centrală și de Est, crearea infrastructurii antirachetă”, a declarat Grușko într-un interviu acordat RIA Novosti.
Infrastructura militară din țările din Europa Centrală și de Est este modernizată serios, incluzând prelungirea pistelor, construirea unor facilități adiționale de stocare și alte activități”, a mai spus trimisul rus la NATO.
„În consecință, se creează o nouă configurație a capacităților și a forțelor militare, iar noi trebuie să luăm în considerare acest lucru în propria noastră strategie militară”, a mai spus Grușko.

FOTO

Marea Neagră ( 05 martie 2015 ) – Fregata Aliseo ITS ( F 574 ), stânga față, conduce navele permanentente ale NATO Maritime Group 2 ( SNMG2 ) alături de navele turcești, cu care execută împreună, manevre în Marea Neagră. SNMG2 este în Marea Neagră, ca parte a unui program conceput pentru a implementare creșterea interoperabilității între forțele maritime ale NATO.  SNMG2 va participa, de asemenea, la exerciții multinaționale cu foțele maritime din Bulgaria și România. ( Foto: US Navy, fotografie de locotenent Robyn Gerstenslager , SNMG2 Relații Publice)

NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2

Marea Neagră ( 07 martie 2015 ) NATO Maritime Group 2 (SNMG2), la bordul navei turceasti TCG Turgutreis (F 241), aflată în tranzit prin Marea Neagră la Varna, Bulgaria. Navele din grupul SNMG2 au oprit în portul Varna, pentru a desfășura, ca parte a implementării  interoperabilitații grupului la Marea Neagră, instrucții și exerciții cu forțele maritime aliate din regiune. La plecarea din port, navele din grupul SNMG2 vor efectua simulări de apărare împotriva unor atacuri de pe mare și din aer cu forțele maritime Bulgare. ( Foto prin amabilitatea TCG Turgutreis)

NATO-Naval_Group-SNMG2
NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2
NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2

NATO-Naval_Group-SNMG2 (7)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: