ROMÂNIA BREAKING NEWS

Distrugătorul USS Truxtun vine în portul Constanța pentru exerciții cu forțele navale ale României și Bulgariei

USS Truxtun

USS Truxtun

„În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanța pentru o vizită de rutină și exerciții comune cu România și Bulgaria”, se arată într-un mesaj care însoțește, pe pagina oficială de Facebook a ambasadei, o fotografie a navei.

Potrivit unui comunicat al ambasadei, este vorba despre o operațiune „de rutină”.

În perioada în care se va afla la Constanța, echipajul navei va avea o pregătire și schimburi de informații cu partea română și va participa la un exercițiu cu navele românești și bulgărești din Marea Neagră.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparținând forțelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugătorul este o navă militară rapidă armată cu artilerie, rachete și torpile, destinată lovirii torpiloarelor și submarinelor inamice, precum și escortării navelor proprii care nu se pot apăra.

CGN35_81-95

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.