ROMÂNIA BREAKING NEWS

Participarea ministrului Natalia Elena Intotero la reinaugurarea Sinagogii din Deva

Participarea ministrului Natalia Elena Intotero la reinaugurarea Sinagogii din Deva

Sinagoga din Deva, vechi lăcaș de cult mozaic, clădire cu relevanță deosebită în istoria orașului, a fost reinaugurată astăzi, 31 martie 2019, în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a deputaților Silviu Vexler și Laurențiu Nistor, a secretarului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, a primarului municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a prefectului județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, și a numeroși rabini și membri ai comunității evreilor din România.

În cadrul intervenției sale, ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat faptul că asemenea evenimente întăresc puntea de legătură dintre comunitatea evreilor din România și Statul Israel, arătând, totodată, că și originarii din România stabiliți în Israel contribuie la strângerea acestor legături deopotrivă religioase, sufletești și culturale.

Demnitarul i-a mulțumit pentru invitație și pentru implicare domnului dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, și i-a felicitat pe toți cei implicați în demersurile pentru restaurarea acestui lăcaș emblematic.