ROMÂNIA BREAKING NEWS

Solicitare de blocarea a asistenţei financiare pentru RM până când recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi respectate întocmai

Europarlamentarul Cristian Preda: „Vom solicita blocarea asistenţei financiare pentru RM până când recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi respectate întocmai”
Solicitare de blocarea a asistenţei financiare pentru RM până când recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi respectate întocmai

„Până când nu vom avea asigurări că recomandările Comisiei de la Veneţia sunt respectate întocmai, nu pur declarativ, va fi solicitată blocarea trimiterii asistenţei macro-financiară pentru Republica Moldova.” Nu putem să ne jucăm cu vorbele. Declaraţiile aparţin deputatului european Cristian Preda.

„Noi am cerut guvernului de la Chişinău să respecte recomandările făcute de Comisia de la Veneţia în privinţa modificării sistemului electoral. Comisia de la Veneţia a considerat că nu este oportun ca acum să se producă o asemenea schimbare, există riscul ca, aşa cum era proiectată, schimbarea să dezavantajeze în mod dramatic anumite sensibilităţi politice din Republica Moldova. Şi Comisia Europeană şi Consiliul au fost de acord cu poziţia exprimată de Parlamentul European, înainte de vacanţa de vară, însă, din păcate, la Chişinău nimeni nu a auzit ceea ce s-a solicitat în Parlamentul European, la nivelul Comisiei şi Consiliului. Legea a fost votată aşa cum şi-au dorit cei doi responsabili politici de la Chişinău, preşedintele Dodon şi Plahotniuc, care este un fel de Dragnea al Moldovei, pentru că îl controlează, de fapt, ce face guvernul de la Chişinău, deşi nu are o poziţie în executiv”, a mai declarat Cristian Preda pentru Europa Liberă.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: