ROMÂNIA BREAKING NEWS

Solicitare de blocarea a asistenţei financiare pentru RM până când recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi respectate întocmai

Europarlamentarul Cristian Preda: „Vom solicita blocarea asistenţei financiare pentru RM până când recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi respectate întocmai”
Solicitare de blocarea a asistenţei financiare pentru RM până când recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi respectate întocmai

„Până când nu vom avea asigurări că recomandările Comisiei de la Veneţia sunt respectate întocmai, nu pur declarativ, va fi solicitată blocarea trimiterii asistenţei macro-financiară pentru Republica Moldova.” Nu putem să ne jucăm cu vorbele. Declaraţiile aparţin deputatului european Cristian Preda.

„Noi am cerut guvernului de la Chişinău să respecte recomandările făcute de Comisia de la Veneţia în privinţa modificării sistemului electoral. Comisia de la Veneţia a considerat că nu este oportun ca acum să se producă o asemenea schimbare, există riscul ca, aşa cum era proiectată, schimbarea să dezavantajeze în mod dramatic anumite sensibilităţi politice din Republica Moldova. Şi Comisia Europeană şi Consiliul au fost de acord cu poziţia exprimată de Parlamentul European, înainte de vacanţa de vară, însă, din păcate, la Chişinău nimeni nu a auzit ceea ce s-a solicitat în Parlamentul European, la nivelul Comisiei şi Consiliului. Legea a fost votată aşa cum şi-au dorit cei doi responsabili politici de la Chişinău, preşedintele Dodon şi Plahotniuc, care este un fel de Dragnea al Moldovei, pentru că îl controlează, de fapt, ce face guvernul de la Chişinău, deşi nu are o poziţie în executiv”, a mai declarat Cristian Preda pentru Europa Liberă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: