ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova. Armata Națională scapă de armamentul sovietic învechit și nefuncțional

R. Moldova. Armata Națională scapă de armamentul sovietic învechit și nefuncțional

Armata Națională a Republicii Moldova vrea să scape de tehnica sovietică învechită, și care nu mai poate fi eficientă în luptă.

Într-un comunicat al Ministerului Apărării se spune că: ”Ministerul Apărării al Republicii Moldova a transmis Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Mărculești” (ÎSAIM) pentru comercializare trei complexe de rachete antiaeriene S-125M1,fără muniție.
Acestea, fiind produse în anul 1974, au un grad de uzură de 100%, sunt nefuncționale și generează doar cheltuieli în plus pentru mentenanță.
Decizia de a transmite complexele de rachete de tip S125M1, fără muniție pentru a fi vândute, a fost făcută în baza Hotărârii de Parlament nr.458-XX din 30.06. 2001 și a controlului de legalitate efectuat de Procuratura Generală, care a constatat că procedura este efectuată în conformitate cu toate cerințele legale.
În acest context, respectând legislația în vigoare și publicând anunțul în Monitorul Oficial, ÎSAIM a procedat, în data de 16-02-2016, la organizarea unei licitații cu strigare în urma căreia a fost identificat un potențial cumpărător. Pentru finalizarea procedurilor de licitație, Comisia interdepartamentala asupra exporturilor, reexporturilor, importului și tranzitului de mărfuri strategice prezidata de Ministerul Economiei urmează să acorde avizul pentru comercializare. Suma obținută în urma vânzării complexelor de rachete de tip S125M1 fără muniție, va fi utilizată pentru consolidarea capacităților de apărare, una dintre prioritățile actuale ale Armatei Naționale”.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Armata Națională scapă de armamentul sovietic învechit și nefuncțional

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: