ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Descoperă și Cunoaște România” proiect pilot pentru tinerii etnici români din Republica Moldova și din celelate comunități românești

„Descoperă și Cunoaște România” proiect pilot pentru tinerii etnici români din Republica Moldova și din celelate comunități românești

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează proiectul pilot „Descoperă și Cunoaște România”, care se va desfășura în București, în perioada octombrie – decembrie 2017.

În această primă etapă, programul vizează participarea tinerilor etnici români din Republica Moldova, urmând ca edițiile viitoare să fie dedicate, anual, celorlalte comunități românești din afara granițelor țării.

Potrivit comunicatului de presă dat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni referitor la proiectul pilot „Descoperă și Cunoaște România”,  începând cu 4 octombrie 2017, s-a dat startul înscrierii candidaților. Potrivit sursei citate, depunerea dosarelor  se  face   până  la  data  de 10  octombrie  2017,  ora  20:00, pentru prima activitate itinerantă din perioada 13-15 octombrie, urmând ca participanților acceptați în cadrul programului să le fie comunicat răspunsul prin email.

Toate informațiile privind proiectul, condițiile de participare, modalitatea de înscriere și documentele necesare se găsesc în secțiunea Evenimente a site-ului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, se mai arată în comunicat.

TEMATICĂ ȘI ACTIVITĂȚI

Cunoașterea dimensiunii etnice și lingvistice românești în rândul tinerilor de origine română din afara granițelor reprezintă obiectivul principal al proiectului „Descoperă și Cunoaște România”.

Proiectul pilot va avea loc între 13-15 octombrie 2017, iar printre activitățile acestuia se numără vizite la Palatul Parlamentului, la Turnul Chindiei și la Mănăstirea Dealu din județul Dâmbovița.

 REGULILE DE ÎNSCRIERE

Pentru a se putea înscrie în cadrul acestui proiect, participanții trebuie  să aibă între 18 – 35 ani, să aibă cunoștințe de bază ale limbii române și să se încadreze în una din următoarele categorii:

  • să aibă rezultate și aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc;
  • să aibă rezultate remarcabile în promovarea identității românești;
  • să fie membri activi sau simpatizanți ai mediului asociativ românesc din țărilor de reședință și se implică în activitatea acestora.

PROCEDURA DE ÎNSCRIERE

Pentru a deveni participanți în cadrul proiectului, tot ce trebuie să faceți este să trimiteți, la adresa: cunoasteromania@mprp.gov.ro, următoarele documente:

  • Formularul de înscriere, completat și semnat;
  • Scrisoarea de intenție;
  • Copie a actului de identitate;
  • Declarație privind apartenența la identitatea culturală română;
  • Documente doveditoare privind rezultatele remarcabile în domeniul literaturii, sportului, muzicii, artelor plastice, promovării identității românești sau activității deosebite derulate în mediul asociativ românesc din afara granițelor țării.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: