ROMÂNIA BREAKING NEWS

România mai vizibilă și influentă în regiune, iar în zona economică își propune să fie predictibilă

România mai vizibilă și influentă în regiune, iar în zona economică își propune să fie predictibilă

România devine din ce în ce mai vizibilă și influentă în regiune, iar în zona economică își propune să fie predictibilă pentru mediul de afaceri, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer(foto), în cadrul ediției a VI-a a Bucharest Forum, organizată la București de Institutul Aspen România.

„Pentru noi, ca țară, este o prioritate să devenim mai vizibili în regiune. Eu sunt aici pentru a susține acest demers. Acum este momentul ca România să devină mai vizibilă. Și spun asta tot timpul în prezentările mele. Îmi amintesc că marea revoluție a producției auto din Statele Unite a creat periferia, iar Henri Ford a creat această periferie. România a făcut eforturi imense după Revoluție să devină parte a Europei și parte a Uniunii Europene. Trebuie să înțelegem acest proces. România devine din ce în ce mai vizibilă și mai influentă. Există două momente majore: unul în 2004, când am devenit membri ai NATO. Suntem țara cea mai pro-americană din UE și am demonstrat că putem fi parteneri nu numai în regiune, ci oriunde în lume. Al doilea moment a fost 2007 și suntem azi de 10 ani membri ai Uniunii Europene. Ne-am putut concentra pe dezvoltarea țării și în contextul regiunii Mării Negre, România s-a hotărât de foarte mulți ani de care parte vrea să fie. Marea Neagră are un potențial enorm și putem prin fluviul Dunărea să reducem costurile de transport, față de costurile din Amsterdam, de exemplu”, a spus Laufer.

Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Guvernul de la București dorește să creeze un mediu de afaceri predictibil și a amintit despre Legea prevenției și Legea parteneriatului public-privat.

Cine este Ilan Laufer, desemnat ministru pentru Mediul de Afaceri: unul dintre cei mai bogaţi membri ai cabinetului Tudose?

Laufer a fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Direcţiei pentru Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”, o iniţiativă ambiţioasă care urmăreşte înfiinţarea a circa 10.000 noi companii şi crearea a 20.000 noi locuri de muncă. Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group şi cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România, potrivit CV-ului transmis de minister, la solicitarea News.ro. El a mai lucrat pentru Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său şef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care şi-a dat demisia de onoare din cauza aprobării OUG 13 de modificare a codurilor penale.

În Republica Moldova a fost cunoscut drept partener oficial al omului de afaceri Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, preşedinte al holdingului „Elita-5”, care activează în vânzări auto, imobiliare şi comerţ. Oficialul este cunoscut însă şi pentru apariţiile la evenimentele mondene şi în presa tabloidă. Din declaraţia de avere reiese că Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV. Laufer i-a acordat, totodată, lui Alexandru Pincevschii un împrumut în nume personal în valoare de 61.000 euro. Oficialul deţine în proprietate o casă în Corbeanca, cu o suprafaţă de 803 metri pătraţi, două terenuri intravilane în aceeaşi localitate, în suprafaţă totală de 1.840 mp. Laufer mai are şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi respectiv 105 metri pătraţi. Din închirierea a trei dintre ele, Laufer a încasat anul trecut peste 58.000 lei. Anul trecut, el a vândut un apartament, pentru care a încasat 113.000 euro de la cumpărătorul Silvia Iancovici. Laufer deţine un autoturism Mercedez Benz Clasa S şi o motocicletă Yamaha, precum şi trei ceasuri de lux, mărcile Hublot (valoare declarată de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) şi Breitling (4.000 euro).

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: