ROMÂNIA BREAKING NEWS

SCANDALOS! Ungurii (băieți deștepți) ne inundă cu energie ieftină cumparată chiar de la noi și plătită tot de noi!

SCANDALOS! Ungurii (băieți deștepți) ne inundă cu energie ieftină cumparată chiar de la noi și plătită tot de noi!

Companiile din Ungaria cumpară pe termen lung energie ieftină, eoliană sau fotovoltaică, din România, apoi vin cu aceeași energie, la un preț mai mare, pe piața de energie, (vezi Piața de Ziua Urmatoare) unde o vand companiilor locale. O afacere profitabilă cu energia produsă la noi în țară și subvenționată de toți consumatorii de curent din România.

Cuplarea Piețelor de Ziua Urmatoare din Ungaria, Romania, Slovacia si Cehia in 19 noiembrie 2014 a adus un rezultat neasteptat pentru piata de energie din Romania, evidentiat si in raportul ANRE pe anul trecut: brusc, importurile de energie din Ungaria s-au majorat, in timp ce exporturile au ramas relativ constante.

Practic, de la momentul cuplarii pietelor PZU din cele patru state din Europa de Est, Romania a devenit un net importator de energie, de unde, pana in 19 noiembrie, eram net exportatori. „Acest rezultat este neasteptat, avand in vedere ca, la aderarea Romaniei la proiectul de cuplare se preconiza cresterea cantitatilor de energie electrica tranzactionate de mari producatori pe baza de surse clasice pe PZU, crestere justificata de capacitatea neutilizata a acestor producatori in functionarea SEN si care ar fi permis majorarea cantitatilor de energie exportate din Romania spre Ungaria„, se arată în raportul ANRE, anunta Economica.net preluat de romaniabreakingnews.ro.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: