ROMÂNIA BREAKING NEWS

Evaluarea națională a forțelor terestre române, puse la dispoziția Grupului de Luptă al Uniunii Europene HELBROC.

Evaluarea națională a forțelor terestre române, puse la dispoziția Grupului de Luptă al Uniunii Europene HELBROC.

În perioada 9-12 iunie, la nivelul Statului Major al Forțelor Terestre, a avut loc evaluarea națională a forțelor puse la dispoziția Grupului de Luptă al Uniunii Europene HELBROC.


Evaluarea militarilor s-a executat în cadrul exercițiului VALAHIA 2015 desfășurat în poligonul Valea Poienii, în prezența comandantului Grupului de Luptă, generalul de brigadă Petros Demestichas, și a șefului Instrucției și Doctrinei din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, generalul de brigadă Dorin Ioniță.


În cadrul acestui grup, România participă cu structuri de CIMIC (Civil-military co-operation – Cooperare civil-militară), PSYOPS (Psychological Operations – Operații Psihologice) și Apărare CBRN.


Batalionul 49 Apărare CBRN este unitatea desemnată să asigure parte din efective și sprijin logistic și de comunicații pentru elementele componente ale grupului de luptă.


Scopul acestui exercițiu a fost antrenarea militarilor pentru detecția, identificarea si monitorizarea substanțelor CBRN, decontaminarea personalului, a tehnicii de luptă și a terenului, dar și lucrul în centrul de prognoză și analiză, și anume avertizarea si raportarea CBRN.

 

Foto: Narcis Gornistu și Eugenia Sima

Sursa, autor: Forțele Terestre Române /Eugenia Sima prin romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: