ROMÂNIA BREAKING NEWS

Salon internațional de carte românească la Cernăuți / Ucraina

Salon internațional de carte românească la Cernăuți / Ucraina

Consulatul General al României la Cernăuți, în parteneriat cu Editura „Alexandru cel Bun” și Centrul Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, organizează la Cernăuți Salonul Internațional de Carte Românească (ediția a VI-a), informează romaniabreakingnews.ro citând bucpres.eu

Potrivit sursei citate, Salonul internațional de carte are ca scop popularizarea cărții românești în Ucraina, informarea cititorilor despre cele mai importante cărți apărute în Ucraina, România și Republica Moldova. Evenimentul are ca scop promovarea valorilor comune în zona transfrontalieră Ucraina-România prin intermediul cărții tipărite și a unor discuții pe teme istorice, culturale și jurnalistice.

Evenimentul va avea loc la Biblioteca Regională „Myhailo Ivasiuk” din Cernăuți (strada Kobyleanska, nr. 47) în data de 7 iunie, ora 10:00. În afară de cărți apărute la Cernăuți, vor fi prezentate în capitala Bucovinei istorice noi apariții editoriale din București, Iași, Suceava și Chișinău. De asemenea, la eveniment sunt invitați să participe autori ucraineni, care au abordat în lucrările lor tematici românești.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: