ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO propune Rusiei inspecții la bazele antibalistice din România și Polonia

NATO propune Rusiei inspecții la bazele antibalistice din România și Polonia

NATO propune Federației Ruse în vederea  unui eventual acord cu Moscova, menit a detensiona situația la granița cu Ucraina,  posibilitatea de a efectua inspecţii reciproce, inclusiv în bazele antibalistice NATO din România şi Polonia, potrivit portalului Wall Street Journal, citat de romaniabreakingnews.ro

Oficialii americani au arătat un document confidențial aliaților europeni, înainte de a transmite propunerile SUA către Moscova, subliniind câteva posibile soluții, după care administrația Biden a consultat și a informat Congresul.

Moscova s-a plâns că sistemele antibalistice din Polonia și România ar putea fi folosite pentru a lansa rachete de croazieră pe teritoriul Rusiei.  SUA a respins de fiecare data aceasta acuzație. Inspecțiile ar fi menite să liniștească Rusia că lansatoarele nu pot fi folosite în scopuri ofensive.

SUA are în vedere acțiuni reciproce din partea Rusiei, însă acestea nu au fost precizate public până acum.

Guvernul Poloniei și-a arătat deschiderea entru inspecții la sistemele de apărare antirachetă, cu condiția ca Rusia să permită la rândul ei inspecția la sistemele rusești din Kaliningrad, enclava rusă de la Marea Baltică, care se învecinează cu Polonia și Lituania, unde se află  desfășurat un puternic arsenal rus.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: