ROMÂNIA BREAKING NEWS

#RO2019EU / Oficiali europeni de rang înalt discută, la București, pe tema violenței domestice

#RO2019EU / Oficiali europeni de rang înalt discută, la București, pe tema violenței domestice

În perioada 4-6 iunie, s-a desfășurat la București, Conferința internațională „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor – Perspective ale Convenției de la Istanbul: Un nou orizont – Schimbarea paradigmei pentru toți factorii de decizie” informează romaniabreakingnews.ro. Evenimentul a fost organizat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) în cooperare cu Ministerul Justiției și Securității Publice din Regatul Norvegiei.

Conferința s-a desfășurat în contextul deținerii Președinției rotative a Consiliul Uniunii Europene de către România, sunt prezenți parlamentari și factori de decizie, experți în domeniul violenței domestice și reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor de profil din Franța, Bulgaria, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Republica Cehă, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania și Finlanda, dar și din diverse alte instituții europene și internaționale.

Pe parcursul celor trei zile, aceștia au căutat noi soluții pentru eradicarea violenței domestice, un fenomen global care nu are limite sociale, economice sau naționale.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a ținut să sublinieze importanța pe care România a acordat-o egalității de gen și violenței domestice atât în perioada exercitării Președinției române a Consiliului UE, cât și de-a lungul timpului.

În ultimii 3 ani, România a întreprins o reformă ambițioasă și cuprinzătoare a legislației privind violența domestică și a adoptat, în mod constant, măsuri pentru a ratifica și pregăti implementarea Convenției de la Istanbul. Suntem bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră progresele înregistrate de țara noastră în acest domeniu. Avem convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun, dar suntem pe deplin conștienți că mai avem foarte multe de făcut. Este important pentru orizontul nostru, ca țară, să privim către modelele de succes și să cunoaștem exemplele de bună practică din alte state și, mai ales, lecțiile învățate de acestea”, a declarat ministrul Marius Budăi.

România este cel de-al 14-lea stat care a ratificat Convenția de la Istanbul, prin Legea nr. 30/2016, iar pentru armonizarea legislației interne cu prevederile Convenției au fost adoptate două legi importante: Legea nr. 178/2018 și Legea nr. 174/2018, care se referă la perspectiva de gen, respectiv prevenirea și combaterea violenței domestice.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: