ROMÂNIA BREAKING NEWS

O mare lovitură financiară dată lui Putin, care va zgudui din temelii economia Rusiei!

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din întreaga lume, cu active de 890 de miliarde de dolari, își revizuiește investițiile de 8 miliarde de dolari, pe măsură ce Uniunea Europeană ia în considerare înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.
Guvernul norvegian a anunțat că este gata să își ajusteze deținerile fondului său pentru a reflecta schimbarea climatului geopolitic, scrie Bloomberg. Comisia Europeană va prezenta propunerile sale „țintite“ mâine. Norvegia nu este stat membru al Uniunii Europene, dar susține o nouă rundă de sancțiuni.

„Dacă investițiile fondului vor fi afectate de sancțiunile economice împotriva Rusiei, pe care Norvegia le susține, atunci vom face ajustările necesare pentru a ne acomoda la noua situație“, a anunțat Runar Malkenes, un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe norvegian.

Fondul suveran al Norvegiei avea la finele anului trecut investiții de circa 8 miliarde de dolari în Rusia, din care 3,6 miliarde de dolari în acțiuni și 4 miliarde de dolari în titluri de stat și obligațiuni emise de companii ruse.

„Este important ca măsurile restrictive pe care le susținem să aibă cea mai extinsă bază posibilă“, a declarat Frode Andersen, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe norvegian.

SUA cere sancțiuni cât mai puternice și, anterior, a impus sancțiuni împotriva unor companii ruse, cele mai importante fiind producătorul de petrol de stat Rosneft, producătorul de gaze Novatek – deținut în parte de către oligarhul Ghenadi Timcenko, traderul de țiței Gunvor – la care se bănuiește că președintele rus Vladimir Putin deține o parte din acțiuni și Gazprombank, brațul financiar al gigantului Gazprom. Alte companii asupra cărora s-au impus sancțiuni sunt deținute de către oligarhul Arkady Rotenberg.

Fondul suveran norvegian deținea 0,6% din acțiunile Rosneft la finele anului trecut.

Bursa de la Moscova a scăzut în acest an cu 6,5%, iar rubla s-a depreciat față de dolar cu 5,6% în aceeași perioadă.

Zborul MH17 s-a prăbușit în estul Ucrainei săptămâna trecută, în zona ocupată de separatiștii proruși, toate cele 298 de persoane aflate la bord murind. SUA acuză Rusia că a livrat rebelilor sistemul de rachete BUK, care a doborât aeronava.


Surse: YahooNews, Adevarul

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: