ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul de externe al Germaniei, un nou acord militar cu Rusia? „Securitatea Europei este în pericol” Cum privește SUA propunerea lui Frank Walter Steinmeier?

Ministrul de externe al Germaniei, un nou acord militar cu Rusia? „Securitatea Europei este în pericol” Cum privește SUA propunerea lui Frank Walter Steinmeier?

 

frank-walter-steinmeier-rusia-romaniabreakingnews_ro

„Securitatea Europei este în pericol”, a spus Steinmeier (foto sus), într-un interviu la revista  germană Die Welt. „Oricât de dificile ar fi relațiile cu Rusia în prezent, avem nevoie de mai mult dialog, nu de mai puțin”„Avem responsabilitatea de nu lăsa nejucată nicio carte în efortul nostru de creștere a securității și apărare a păcii”

Frank Walter Steinmeier, ministrul de externe al Germaniei, nominalizat la funcția de președinte al Germaniei din partea partidului social democrat, continuă eforturile pentru semnarea unui nou acord de control al armamentului în care să fie inclusă și Federația Rusă. Până în prezent, 15 state europene s-au raliat propunerii lui Steinmeier, informează Reuters citat de romaniabreakingnews.ro Printre statele semnatare sunt Franța, Italia, Austria, Belgia, Elveția, Cehia, Spania, Finlanda, Olanda, Norvegia, România, Suedia, Slovacia, Bulgaria și Portugalia. Inițiativa va fi discutată pe larg la întâlnirea ministerială a OSCE din 8-9 decembrie, de la Hamburg, ea fiind potențată de deținerea președinției organizației până la finalul anului de către Germania.

Inițiatorul unui proiect privind un nou acord de control al armamentului în Europa, Steinmeier cere să fie inclusă și Federația Rusă. După anexarea Crimeei și tensionarea relațiilor cu Occidentul, Moscova s-a retras în 2015 din Tratatul pentru Forțe Armate Convenționale în Europa, ceea ce creează temeri în cadrul cancelariilor occidentale pentru securitatea continentului european.

Frank Walter Steinmeier este parte dintr-un grup politic care militează pentru deschidere și dialog cu Rusia, spre deosebire de popularii cancelarului Angela Merkel. Frank Walter Steinmeier este cel care a catalogat în iunie exercițiile militare NATO din Europa de Est drept „zăngănit de săbii” și depune eforturi pentru deescaladarea situației prin lansarea de negocieri pentru un nou tratat de control al armamentelor.

Cum privește SUA propunerea lui Frank Walter Steinmeier?

Diplomații americani au manifestat de la început reticență față de această inițiativă, argumentând că Rusia a demonstrat în nenumărate rânduri că nu respectă prevederile dreptului internațional.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: