ROMÂNIA BREAKING NEWS

SUA în alertă: Crește „tensiunea nucleară” în peninsula coreană!

SUA în alertă: Crește „tensiunea nucleară” în peninsula coreană!

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat telefonic duminică problema Coreei de Nord cu omologul său chinez, Xi Jinping, şi cu premierul japonez, Shinzo Abe, transmite Reuters, citata de agerpres.ro. 

Comunicatele Casei Albe arată că Trump şi Abe şi-au reafirmat angajamentul faţă de eliminarea armelor nucleare din peninsula coreeană, iar ameninţarea din partea Coreei de Nord a fost abordată şi cu preşedintele Chinei. Trump i-a declarat acestuia că ameninţarea reprezentată de înarmarea nucleară şi cu rachete a regimului de la Phenian este tot mai mare, precizează agenţia niponă de ştiri Kyodo.

La Beijing, presa de stat a menţionat din dialogul celor doi şefi de stat insistenţa părţii chineze asupra unei abordări corecte a Taiwanului de către partea americană, „în conformitate cu principiul unei singure Chine”.

Cu prim-ministrul Abe, preşedintele american a discutat şi despre deficitul comercial al SUA în relaţia bilaterală.

Săptămâna trecută, Trump a discutat problema nord-coreeană şi cu noul preşedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-in, reaminteşte Reuters.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: