ROMÂNIA BREAKING NEWS

MAE Român: „nicio problemă ca Rusia să viziteze Deveselu, dar vrem reciprocitate”

MAE Român: „nicio problemă ca Rusia să viziteze Deveselu, dar vrem reciprocitate”

Ministrul român al Afacerilor Exterene, Bogdan Aurescu a declarat în cadrul unei emisiuni tv, că România este deschisă pentru un eventual acord, pe baza de reciprocitate, cu federația Rusă, pentru inspectarea bazelor militare NATO din România.

„Noi nu avem nimic de ascuns la Deveselu. Noi am spus întotdeauna că acolo se găsesc nişte interceptori care vizează posibile ameninţări cu atacuri balistice din afara spaţiului euro-atlantic, deci nu din partea Rusiei. Poziţionarea acestei baze de la Deveselu faţă de Federaţia Rusă este de aşa natură, încât nu prezintă o ameninţare faţă de rachetele inter-continentale sau de alt tip ale Federaţiei Ruse”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu în cadrul unei emisiuni la Digi24.

El precizează că la baza de la Deveselu „niciun caz nu există în această bază o rachetă ofensivă, cum susţine Federaţia Rusă”.

„Eu nu văd absolut nicio problemă ca Federaţia Rusă sau oricine altcineva să vină să viziteze baza de la Deveselu şi să se convingă personal că acolo este nimic altceva decât ceea ce am spus noi. Nu există niciun fel de ameninţare faţă de Federaţia Rusă. Dar există în acelaşi timp, şi aici cred că este o cerinţă absolut logică, există şi o cerinţă de reciprocitate. Dacă Federaţia Rusă este interesată să verifice ceea ce deja, cred că ştie şi anume că această bază nu reprezintă în niciun caz o ameninţare, şi noi aliaţii, inclusiv România, avem dreptul să cerem, să vizităm şi noi baze de rachete, de exemplu amplasate pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a conchis  Bogdan Aurescu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: