ROMÂNIA BREAKING NEWS

Viceministrul de Externe al RM a fost la Moscova să ceară retragerea armatei ruse din Republica Moldova

Viceministrul de Externe al RM a fost la Moscova să ceară retragerea armatei ruse din Republica Moldova

Spațiul etnic găgăuz din R. Moldova

Viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Lilian Darii, a vorbit la Moscova despre necesitatea retragerii trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul consultărilor politice moldo-ruse la nivel de viceminiștri ai afacerilor externe, care au avut loc astăzi, în capitala rusă, informează deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro

În cadrul întrevederii cu secretarul de stat – viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, părțile au făcut un schimb larg de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Ei au salutat reluarea recentă, după o pauză de doi ani, a negocierilor în formatul „5+2” și au reiterat interesul comun pentru asigurarea unei dinamici pozitive în promovarea acestui proces, inclusiv în cadrul dialogului direct dintre Chișinău și Tiraspol și grupurile de lucru pentru realizarea măsurilor de consolidare a încrederii.

Viceministrul Darii a reiterat poziția autorităților moldovenești privind necesitatea retragerii trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și oportunitatea transformării actualei operațiuni de menținere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă cu mandat internațional.

În cadrul consultărilor a fost examinat, de asemenea, și un spectru larg de chestiuni actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-ruse, în particular, promovarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacțiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic al colaborării dintre cele două state.

Părțile au menționat importanța dezvoltării în continuare a dialogului politic la diferite niveluri în vederea depășirii dificultăților și problemelor care mai persistă în relațiile bilaterale moldo-ruse și asigurării dinamicii pozitive în dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun. În acest context, interlocutorii au salutat reluarea activității Comisiei interguvernamentale modo-ruse pentru cooperare economică, următoarea ședință a căreia se va desfășura la Moscova, la 29 noiembrie curent.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: