ROMÂNIA BREAKING NEWS

Fostul consul al României la Cernăuți, Corneliu-Ionel Ciubotaru, își va prezenta activitatea în cadrul festivalului „În gradina cu flori multe”, din capitala Bucovinei Istorice

Fostul consul al României la Cernăuți, Corneliu-Ionel Ciubotaru, își va prezenta activitatea în cadrul festivalului „În gradina cu flori multe”, din capitala Bucovinei Istorice

La Cernăuți, capitala istorică a Bucovinei, se va desfășura  în perioada 9-11 iunie 2017, Festivalul „În grădina cu flori multe”, în organizarea Centrului Bucovinean de Arta pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Romane, coordonat și însuflețit de muzicianul-folclorist, Iurie Levcic, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, cu concursul Consulatului General al României la Cernăuți.

Tot în cadrul acestei manifestări va avea loc si prezentarea activității de traducător trilingv a traducătorului-interpret Corneliu-Ionel Ciubotaru, fost consul al României la Cernăuți. Printre lucrările cărora el le-a asigurat versiunile în altă limbă se numără,în limba română din limba bulgară  „Mesaje din viitor”, Ed. Biblioteka 48, Sofia, 2003 și „Abisurile dragostei”, Ed. RAO, Bucuresti, 2007.

Autorul a mai tradus în limba bulgară din limba română „Melnitsata na kasmeta” – Moara cu noroc, de Ioan Slavici, Ed. BAN, Sofia, 2004 și „Gorianka” – Pădureanca,  de Ioan Slavici, Ed. BAN, Sofia 2004, „Novite tchokoi s bodigardove” – Ciocoii noi, cu bodyguard, de Dinu Săraru, Ed. Balgarsaki pisatel, Sofia  2007, „Memoarite na edin voennoplennik.Tutrakan. Pirin Planina” – Memoriile unui prizonier român de război. Luptele de la Turtucaia. Prizonieratul în Muntii Pirin. Ed. Daniela Ubenova, Sofia, 2016.

A mai tradus în limba rusă din limba română: – „Krasnaya zmeya”  – Ciocoii noi, cu bogyguard, de Dinu Săraru, Ed. Bukrek, Cernăuți, 2012.

Video Nest-TV „În grădina cu flori multe”

 

Festivalul-concurs “În grădina cu flori multe”din Cernăuți urmărește ca prin fiecare eveniment organizat să sprijine afirmarea, lansarea şi încurajarea tinerilor interpreţi, promovarea şi stimularea celor mai autentici şi mai talentaţi interpreţi amatori ai cântecului şi dansului popular românesc de pe plaiurile Nord Bucovinene, dar și din România și Republica Moldova, prin implicarea eficientă a mijloacelor mass-media locale, regionale şi naţionale în procesul de valorificare scenică şi promovare a potenţialului artistic şi creativ al tinerilor debutanţi interpreţi de muzică populară românească.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: