ROMÂNIA BREAKING NEWS

Familie din România, tratată ca nişte sclavi, la muncă în Spania. „Nu puteam sta pe genunchi sau sprijiniţi, am avut o sticlă de apă la noi ne-au luat-o şi pe aia”

Familie din România, tratată ca nişte sclavi, la muncă în Spania. „Nu puteam sta pe genunchi sau sprijiniţi, am avut o sticlă de apă la noi ne-au luat-o şi pe aia”

Noi știri despre viața și condiția de sclavi a românilor veniți la lucru în Spania întăresc percepția că statul român nu este în stare să-şi promoveze propriul program de trimitere a forţei de muncă în străinătate. Aveţi grijă cu cine bateţi palma atunci când vă căutaţi o slujbă în străinătate. Internetul este plin de firme care vă promit luna de pe cer, pentru că legea este plină de hibe şi nu le sancţionează pe cele care şi-au înşelat clienţii.

Ne implicarea statul în promovarea propriul program de trimitere a forţei de muncă în străinătate,  permite intermediarilor să-i păcălească pe oameni şi să le ia banii. Un nou material, realizat cu camera ascunsă, în cadrul campaniei „Inspector Pro” derulat de televiziunea ProTV.

Ionuţ şi Georgiana, doi tineri din Titu, judeţul Dâmboviţa, au avut şi mai mult ghinion. S-au lăsat convinşi de un alt mediator, găsit pe internet, să meargă la muncă în Spania, la cules de căpşuni. Li s-a promis marea cu sarea. Când au ajuns acolo, nu s-a adeverit nimic. De unde ar fi trebuit să încaseze 30 de euro pe zi, s-au ales cu 39 de euro pe săptămână.

Ionuţ Dumitru: „Nu s-a muncit 5 zile pe săptămână, se munceau 7 zile şi nu era salariul promis. Se muncea greu 6 ore, fără pauză, nu se permitea să stea pe genunchi sau sprijiniţi.”
Georgiana Dumitru: „Eram terminată de mijloc, soţul a muncit mai mult. Nu te lăsa nici să pui mâna pe picior, nu să vorbeşti. Am avut o sticlă de apă la noi ne-au luat-o şi pe aia. Contract de muncă? Nimic n-am avut.”
Au fost trataţi ca nişte sclavi! Li s-au luat actele de identitate şi NU li s-a permis să plece acasă decât după ce şi-au ameninţat patronii că vor face plângere la poliţie şi la ambasada României în Spania.
Ionuţ Dumitru: „La un km de noi erau români în corturi de celofan, cu copii mici. Iniţial, am crezut că sunt refugiaţi, dar i-am auzit vorbind româna. Feriţi-vă de cămătarii ăştia care sunt pe internet.” Povestea integral pe Stirile ProTV

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: