ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova! Curtea Constituțională: Șeful statului va fi ales de popor

R. Moldova! Curtea Constituțională: Șeful statului va fi ales de popor

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a dispus ca alegerea președintelui Republicii Moldova să aibă loc prin vot direct de cetățeni.

images-cms-image-000036870 În cadrul ședinței de astăzi a magistraților, președintele Curții, Alexandru Tănase, a dat citire textului dispoziției în care se spune că decizia a fost luată pentru a fi evitate crizele politice, informează Deschide.md.

Potrivit Curții Constituționale, actualul președinte rămâne în funcție până la terminarea mandatului. Iar următorul șef al statului urmează a fi ales de cetățenii Republicii Moldova prin vot secret. Acesta trebuie să aibă mai mult de 50 la sută din voturi în caz contrar va fi organizat al doilea scrutin unde vor participa ultimii doi candidați cu cele mai multe voturi.

Sesizarea a fost ăcută de un grup de deputați PLDM și se referă la faptul dacă sunt valabile modificările în lectura a II-a a unui proiect de modificare a Constituției, care schimbă proiectul inițial avizat de Curtea Constituțională.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Curtea Constituțională: Șeful stratului va fi ales de popor

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: