ROMÂNIA BREAKING NEWS

România „insulă” a libertății, înconjurată de „sateliți” ai Lubiankăi și ai Moscovei! Conferință la Constanța despre „…Armată, Dobrogea și Marea Unire”

În sfârșit, se pune „punctul pe i”! Fregatele au fost o „țeapă” pentru Armată, organizată de politicieni!
România „insulă” a libertății, înconjurată de „sateliți” ai Lubiankăi și ai Moscovei! Conferință la Constanța despre „…Armată, Dobrogea și Marea Unire”

Miercuri, la Constanța, a avut loc o conferință în contextul noi situații geopolitice în care se află România și armata română, sub egida Partidului România Unită, partid care a organizat întrunirea cu tema „Pentru Armată. Dobrogea și Marea Unire”,  un eveniment care se înscrie în campania „Fii român. Împreună Unim România”. Armata, pe care politicienii o evită în discursurile lor, pentru că nu aduce voturi, a fost subiectul central al mesei rotunde la care au participat cadre militare în rezervă și candidați ai PRU la alegerile parlamentare din 11 decembrie, reuniți în campania „Fii Român! Împreună Unim România!”. Conferința a fost susținută de președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan, informează Tomisnews și Constanța.ro citate de romaniabreakingnews.ro

Deși majoritatea formațiunilor politice s-au axat în această campanie electorală pe promisiuni de tipul spitale luxoase și autostrăzi, nu același lucru l-a făcut candidatul PRU pentru Camera Deputaților, Dumitru Bădrăgan. Cunoscutul avocat a ales ca unul dintre principalele subiecte pentru această campanie, să vorbească despre starea lamentabilă în care se zbate armata română.

Participanții, mai mulți reprezentanți ai cadrelor militare în rezervă, au avut ocazia să propună soluții pentru reabilitarea armatei, atât în încrederea cetățeanului de rând, cât și din punct de vedere financiar. Alături de Dumitru Bădrăgan, s-au remarcat la masa dezbaterii, domnii Dumitru Cristea, Dumitru Roșu și Nicolae Vlăduțoiu, analiști militari. Discursul acestora a avut un numitor comun. Este nevoie de mai mulți bani alocați de guvern pentru armată, dacă ne dorim să nu depindem de ajutorul prietenilor, în eventualitatea unui acțiuni ostile venită din partea vecinilor.

„2% pentru Armată înseamnă o sumă minimă pe care o alocăm din PIB conform și obligațiilor asumate, să nu uităm faptul că Strategia Națională pentru Apărare pentru 2007 – 2027 înseamnă și respectarea obligațiilor pe care ni le-am asumat prin aderarea la NATO înseamnă și respectarea unor obligații pentru alocarea sumelor necesare unei Armate care să se bucure de respectul românilor, egală cel puțin celorlalte forțe armate membre ale NATO și, nu în ultimul rând, să nu uităm că în Constanța avem Portul Constanța, avem Portul Mangalia, aeroportul Kogălniceanu – internațional – bază a aeronavelor care tranzitează zona, avem Capul Midia, unde sunt desfășurate exerciții militare și, să nu uităm, faptul că Armata înseamnă o dezvoltare a industriei orizontale: o dezvoltare a capitalului autohton, care, prin capacitatea sa de a asigura mentenanță, piese de schimb, de a produce prin specialiști piesele necesare, poate asigura locuri de muncă la nivelul întregii țări!”, a spus Dumitru Bădrăgan.

În sfârșit, se pune „punctul pe i”! Fregatele au fost o „țeapă” pentru Armată, organizată de politicieni! 

La evenimentul de miercuri am discutat și cu cel ce-a fost la Statul Major General, la Centrul Național Militar de Comandă, fost șef serviciu de supraveghere și avertizare, funcție cu care a fost și în teatrele de operații, precum Irak și Afganistan, comandor (r) de Marină, Nicolae Vlăduțoiu.

„Am discutat astăzi despre necesitatea acordării Armatei 2% din PIB. Așa cum am spus și auditoriului, este puțin, dar pentru început e bine, măcar dacă reușim să facem să dotăm Armata României cu ce este necesar pentru început, ca să putem dezvolta o Armată pentru România, pentru apărarea integrității și suveranității acestui popor, acestei Românii frumoase și mândre și bogate! Eu cred că trebuie depolitizată Armata! Armata este brațul înarmat al politicului, politicul să se limiteze la a solicita, a formula cerințe pentru Armata, iar problemele de pregătire și dezvoltare ale Armatei să le pronunțe, să le facă specialiștii militari, nu cum s-a întâmplat cu fregatele T-22, pe care le-am luat din Marea Britanie, care a fost o decizie politică și nu militară! De aceea, acum mergem foarte greu cu ele, ca niște nave de pasageri, cu un tun de 76,5 în prova!”, a spus cmd. (r) Nicolae Vlăduțoiu.

Potrivit acestui ofițer de prestigiu al Armatei Române, fără 2% din PIB „Armata României se desființează!”

„Armata României se desființează! Oricum, e pe cale de dispariție! Toate deciziile politice care au fost luate în ultimii 26 de ani, au fost luate cu scopul de a desființa Armata României, de a desființa acest popor, această țară! De fapt, știți foarte bine că se vehiculează în mass-media internațională ideea de dezmembrării statului român! Armata cine este? Este garantul integrității, suveranității acestui stat! Nemaiexistând Armata, nu mai există statul român! Atunci, ajungem la vorba lui George Coșbuc: „Și ce folos de boi și vaci? Nevasta dacă nu ți-o placi, le dai în trasnet toate!” (…) Pentru Armata României trebuie un plan extraordinar de bine pus la punct, pentru că importul de tehnologie militară fără un suport logistic este egal cu zero! Trebuie revitalizată industria națională de Apărare, care are vechi tradiții și cu care noi am plătit ani de sacrificii, datorii! Orice contract internațional, chiar și cel cu corvetele din Olanda, trebuie făcut cu transfer de tehnologie și know-how! Dăm de muncă la niște oameni, dar pentru perioadă limitată! Nu! Noi trebuie să dăm de muncă permanent pe durata de viață a acestor nave, nu pe perioadă limitată!”, a mai spus cmd. (r) Nicolae Vlăduțoiu.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: