ROMÂNIA BREAKING NEWS

În România, salariu până la 5000 euro net, pentru joburile din IT. Ce industrii din România mai oferă salarii atractive?

În România, salariu până la 5000 euro net, pentru joburile din IT. Ce industrii din România mai oferă salarii atractive?

La o analiză a datelor de pe platforma de recrutare BestJobs,  se evidențiază faptul că cel mai bine plătite joburi se găsesc în industria IT, urmată de telecomunicaţii, inginerie, industria petrolieră şi sănătate. Aceste domenii grile de salarizare peste cele au cele din financiar şi resurse umane. În industriile enumerate mai sus, salarii pornesc de la 2.000 de euro, net, şi pot ajunge până la 5.000 de euro, net.

Potrivit platformei de recrutare BestJobs, anul 2022 a adus sectorului IT din România la un nou nivel ascendent al salariilor, pe măsură ce s-a liberalizat tot mai mult accesul angajaților români la alte pieţe din regiune sau chiar de pe alte continente.

Specialiştii în resurse umane, afirmă că in general majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate  de doi factori importanț. Respectiv,  creşterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu şi de competiţia puternică pentru angajaţi pe piaţele locală dar și emergente.

Cele mai bune oferte în domeniul IT, sunt pentru candidaţii cu poziţii de Senior Devops Engineer, cu un salariu net de până la 5.500 euro şi asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă şi multe alte beneficii particularizate de fiecrae companie în parte.

„Domeniul IT deţine şi în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piaţă. Potrivit datelor INS, salariile pentru angajaţii din IT&C sunt mai mari în Cluj decât în Bucureşti, fenomen explicat prin numărul redus de specialişti în Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. Chiar dacă activitatea poate fi făcută de la distanţă, costurile de trai ridicate influenţează cerinţele candidaţilor şi astfel se justifică diferenţa de salariu dintre un specialist clujean şi unul din capitală”, se menţionează în analiza BestJobs.

Salarii în jurul sumei de 5.000 de euro, net, se pot regăsii și pentru poziţii de Full Stack Developer sau Senior Java Developer, care, pe lângă salariul de top, mai oferă şi asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă şi tichete de masă.

Un venit salarial între 3.000 şi 5.000 euro, cu beneficii și bonusuri de performanţă, training, zile libere suplimentare și altele, pot obține și candidații pentru poziţia de .NET Technical Lead.

„Printre poziţiile cu cele mai mari salarii la început de an se numără şi poziţiile de management şi coordonare, cei mai căutaţi fiind managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar. Salariile oferite pentru aceste poziţii variază între 2.000 de euro net în cazul unui manager în domeniul financiar şi până la 4.500 de euro net în cazul unui manager de produs. Printre beneficiile celor care aplică pentru aceste poziţii se numără asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viaţă şi de accident sau deconturi pentru transport”, afirma sursa citată de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: