ROMÂNIA BREAKING NEWS

Piața de asigurări a crescut anul trecut cu aproximativ 24%

Piața de asigurări a crescut anul trecut cu aproximativ 24%

Cristian Roșu – vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a declrat într-o emisiune la Radioa Romania Actualități, din 9 februarie a.c., că piața de asigurări a crescut anul trecut cu aproximativ 24%, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere consemnată în ultimii ani. Potrivit sursei citate, vicepreședintele al Autorității de Supraveghere Financiară a menționat că datele sunt deocamdată neauditate. Prezent la o dezbatere, Cristian Roșu a precizat că piața a trecut peste șocul falimentului City Insurance și că speră ca în acest an să fie depășite complet efectele negative ale acestui moment.

Cei doi factori importanți în această evoluție au fost constituiți de asiguratori și de brokeri. Evident că lucrurile pot să fie și separate dar se vede din activitatea celor două structuri ale acestei piețe că unii fără alții nu pot să aducă și să ajungă la nivelurile scontate de fiecare și de noi toți la un loc. Provocările pe care le-am avut pe parcursul anului 2021 au fost multiple: am trecut prin perioade de creșteri, de descreşteri, de crize, unele create poate artificial, altele care nu au fost create artificial, dar pe care cu toții am reușit să le traversăm, și aici trebuie să remarc că asigurătorii au avut o înțelegere deosebită pentru absorbția șocului creat de ieșirea de pe piață a celei mai mari companii la acel moment City Insurance. – Cristian Roșu:

Cristian Roșu a mai spus că piața asigurărilor are nevoie de îmbunătățirea serviciilor, de diversificarea produselor, flexibilizarea vânzărilor și de un mod adecvat în care informațiile să fie transmise către consumatori și înțelese de aceștia. El a mai spus totodată că pentru o creștere a numărului celor care achiziționează produse de asigurare este necesar ca daunele să fie plătite la timp și birocrația asociată acestui proces să fie redusă

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: