ROMÂNIA BREAKING NEWS

Mallul care face singur 10% din veniturile celui mai mare proprietar din România, deținător a 23 de centre comerciale în cinci țări

Mallul care face singur 10% din veniturile celui mai mare proprietar din România, deținător a 23 de centre comerciale în cinci țări

Cel mai important activ al companiei NEPI, Fondul de investiţii care şi-a majorat anul trecut portofoliul cu 47% şi a ajuns la o valoare de 2,55 miliarde de euro, este centrul comercial Mega Mall, care aduce mai mult de 10% din totalul chiriilor încasate de NEPI, conform raportul financiar aferent pe anul 2016, remis Bursei de la Bucureşti.

Centrul comercial Mega Mall București a fost deschis în mai 2015  și este evaluat la 283,1 milioane de euro. Cu peste 200 de magazine şi cu suprafaţa inchiriabila de 75.200 de mp, NEPI a încasat anul trecut 18,9 milioane de euro din chirii.

În total, sud-africanii au încasat 180,2 milioane de euro din chiriile proprietăţilor generatoare de venituri, arată raportul financiar al companiei. Asta înseamnă că doar Mega Mall aduce 10,5% din veniturile NEPI, în condiţiile în care dezvoltatorul deţine pe piaţa locală 16 centre comerciale, patru în Slovacia şi câte unul în Croaţia, Serbia şi Republica Ceha, scrie Economică.net.

În portofoliul NEPI se află 23 de centre comerciale aflate în România, Slovacia, Serbia, Cehia, și Corația și cinci centre Office în România și Slovacia. Printre centerle comerciale de top, se află Promenada Mall București, Aurora Shopping Mall Buzău, Severin Shopping Center Mehedinți, Korzo Shopping Centrum Prievidza din Slovacia, Aupark Shopping Center Piešťany PIEŠŤANY SLOVAKIA, Shopping City Piatra Neamt NEAMT ROMANIA, Shopping City Targu Jiu GORJ, Ploiesti Shopping City PRAHOVA, Kragujevac Plaza KRAGUJEVAC SERBIA, Shopping City Galati GALATI ROMANIA, Pitesti Retail Park ARGES ROMANIA, Vulcan Value Centre BUCHAREST ROMANIA, Forum Ústí nad Labem ÚSTÍ NAD LABEM CZECH REPUBLIC, Braila Mall BRAILA ROMANIA, Shopping City Deva HUNEDOARA ROMANIA, Aupark Zilina ZILINA SLOVAKIA, Iris Titan Shopping Center BUCHAREST ROMANIA, Shopping City Timisoara TIMIS ROMANIA,  Shopping City Sibiu SIBIU ROMANIA, Aupark Kosice Mall KOSICE SLOVAKIA, Promenada Mall BUCHAREST ROMANIA, City Park CONSTANTA ROMANIA și Arena Centar ZAGREB CROATIA.

Foto: Mega Mall București / Sursa: nepinvest.com

Gabriel Negru / București / 19.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: