ROMÂNIA BREAKING NEWS

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană – Sibiu, 9 mai

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, la 9 mai 2019, va avea loc, la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Evenimentul se va desfășura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Summit-ul informal va fi găzduit de Klaus Werner Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

La Summitul informal de la Sibiu vor participa șefi de stat sau de guvern din statele membre UE, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

PROGRAM MEDIA PRELIMINAR:

Joi, 9 mai 2019 – Sibiu

11.45 – 12.30  Doorstep – Sosirea șefilor de stat sau de guvern (oportunități foto/video pentru media acreditată)

Locație Piața Mare

11.45 – 12.30  Handshake (Pool 1) – Primirea de către președintele României, Klaus Werner Iohannis, a șefilor de stat sau de guvern

Oportunități foto/video pentru media acreditată

Locație Primăria Municipiului Sibiu

 12.30               Tour-de-table (Pool 2) – Sesiunea plenară a șefilor de stat sau de guvern

Oportunități foto/video pentru media acreditată la Pool 2

Locație Primăria Municipiului Sibiu

 13.15               Fotografie de familie (Pool 3)

Oportunități foto/video pentru media acreditată la Pool 3

Locație Piața Mare

13.30               Dejun de lucru al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană

Oportunități de imagine exclusiv pentru broadcaster și fotografii oficiali

18.00               Conferință de presă

Participă:

  • Președintele României, Klaus Werner Iohannis
  • Președintele Consiliului European, Donald Tusk
  • Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Traducere simultană: română, engleză, franceză

Locație Piața Mică – Sala de conferințe a Președinției

Informații practice:

ACREDITARE

Accesul jurnaliștilor la Summit-ul informal al șefilor de stat și de guvern din statele membre UE se face exclusiv în baza acreditării de presă, care se realizează pe site-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene: https://accreditation.romania2019.eu/ până la data de 30.04.2019.

Selectați evenimentul Informal Summit of Heads of State and Government of EU Member States și completați formularele anexate. După înregistrare, veți primi un e-mail de confirmare a  solicitării de procesare a cererii de acreditare. În 5-7 zile lucrătoare, de la data aplicării, solicitanții vor primi e-mailul de confirmare cu aprobarea cererii de acreditare sau vor fi informați că cererea lor a fost respinsă.

Jurnaliștii acreditați care doresc să facă parte din sesiunile Pool sunt rugați să trimită opțiunea dorită până la data de 1 mai 2019, la adresa de e-mail sibiubooking@mae.ro.

Ecusoanele pentru sesiunile Pool se ridică împreună cu cele de acreditare.

Din cauza spațiului limitat, accesul la momentul Pool 2 (Tour-de-table) se face în limita a 35 de locuri. Acest număr include echipa TVR și fotografii oficiali. Fiecare delegație dintr-un stat membru va primi câte un ecuson pentru sesiunea Pool 2, ecuson pe care îl va înainta reprezentantului oficial al mass-media din statul respectiv.

COLECTAREA ECUSOANELOR DE ACREDITARE

Pentru ridicarea ecusoanelor de acreditare, este nevoie de următoarele documente:

  • aprobarea acreditării (primită în prealabil pe e-mail și imprimată);
  • cartea de identitate sau pașaportul.

Ecusoanele de acreditare și cele pentru sesiunile Pool pot fi ridicate astfel:

  • 1-5 mai: București, orele 9.00 – 17.00, de la Palatul Parlamentului – Centrul de Acreditare al Președinției României la Consiliul UE, situat la intrarea S2 (str. Izvor, nr. 2-4);
  • 8 mai: Sibiu, orele 7.30 – 19.00, de la biroul de acreditare de pe strada Avram Iancu;
  • 9 mai: Sibiu, orele 7.00 – 17.00, de la biroul de acreditare de pe strada Avram Iancu.

PROCEDURA DE LATE ACCREDITATION

Din motive de securitate, acreditările după termenul-limită vor fi aprobate doar în cazuri excepționale, nefiind însă garantate. Birourile pentru această procedură sunt deschise la punctul de acces de pe strada Avram Iancu, Sibiu, după cum urmează:

  • pe 8 mai : orele 7.30 – 19.00
  • pe 9 mai : orele 7.00 – 17.00

CENTRUL DE PRESĂ

Locație: Piața Mică, Sibiu

Ore de funcționare:

8 mai: 7.30 – 19.00 (cu posibilitate de prelungire)

9 mai: 7.00 – 24.00

Pe durata evenimentului, accesul jurnaliștilor în Centrul de presă se face exclusiv prin punctele situate pe strada Avram Iancu, respectiv pe strada Ocnei (vezi GHID MEDIA).

Informații suplimentare despre programul media, acreditare, centrul de presă, precum și alte date utile sunt disponibile în GHIDUL MEDIA al evenimentului.

Informații despre participanții la eveniment găsiți în ghidul WHO’S WHO care va fi disponibil în scurt timp.

Pentru mai multe Informații despre Sibiu vizitați:      https://www.sibiu.ro

                                                                                     http://www.tursib.ro/en

 

The post Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană – Sibiu, 9 mai appeared first on Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: