ROMÂNIA BREAKING NEWS

Interconectarea în domeniul energetic și reglementarea dosarului transnistrean, cheia întâlnirii președintelui Iohannis cu președintele Parlamentului RM, Adrian Candu

Interconectarea în domeniul energetic și reglementarea dosarului transnistrean, cheia întâlnirii președintelui Iohannis cu președintele Parlamentului RM, Adrian Candu

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit joi, 28 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Andrian Candu informează romaniabreakingnews.ro

Potrivit comunicatului de presă al Administrației Prezidențiale de la București citat de redacția rRedacția RBN Press Chișinău, convorbirile au inclus un schimb de vederi asupra aspectelor de actualitate ale agendei de cooperare dintre România și Republica Moldova, respectiv realizarea proiectelor de interconectare în domeniul energetic, cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, evoluțiilor interne din această țară, precum și subiectul reglementării dosarului transnistrean.

Președintele Klaus Iohannis a încurajat realizarea în termenele stabilite a proiectelor energetice, care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spațiul energetic european și piața comunitară, consecvent obiectivelor integrării economice a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a adresat mulțumiri pentru sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv pentru acordarea recentă a celei de a treia tranșe a împrumutului rambursabil de către țara noastră. Totodată, Andrian Candu a evidențiat importanța continuării proiectelor bilaterale cu impact direct în ce privește îmbunătățirea calității regimului de trai al cetățenilor Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova a relevat, de asemenea, importanța pe care actuala guvernare de la Chișinău continuă să o acorde procesului de reforme, cu accent pe domeniile administrației centrale de stat și al justiției și a subliniat prioritatea implementării Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, amintind eforturile în domeniul integrităţii, inclusiv privind crearea Agenţiei Naţionale de Integritate. Totodată, înaltul oficial a informat asupra măsurilor necesare din partea Republicii Moldova pentru realizarea în termenele convenite a interconectărilor energetice, cu accent pe proiectul gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, a cărui finalizare, alături de interconectările liniilor de electricitate, este esenţială pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Andrian Candu, au discutat și despre stadiul procesului de reglementare a dosarului transnistrean, dar fără a se da publicității mai multe detalii.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: