ROMÂNIA BREAKING NEWS

Igor Dodon în fața presei ruse:„voi bloca iniţiativa de modificare a denumirii limbii de stat (…) este moldovenească. Aşa a fost, este şi va fi!”

Igor Dodon în fața presei ruse:„voi bloca iniţiativa de modificare a denumirii limbii de stat (…) este moldovenească. Aşa a fost, este şi va fi!”

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a aflat în Rusia la o întâlnire a Consiliului Comunității Economice Euroasitice, prilej cu care Republica Moldova a primit statul de observator. Igor Dodon a declarat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții presei ruse, în orașul Soci (Rusia), că va bloca iniţiativa de schimbare în Constituție a denumirii limbii de stat din „moldovenească” în „româna”, informează redacția Chișinău – romaniabreakingnews.ro.

Igor Dodon explicat că, potrivit procedurii, Curtea Constituţională are la dispoziţie şase luni ca să se expună asupra acestei chestiuni.

„Nu este exclus ca procedura va fi lansată. Socialiştii şi preşedintele nu o vor susţine categoric. Voi bloca iniţiativa de modificare a denumirii limbii de stat. (…) Sper că în Parlament nu vor fi acumulate 67 de voturi. Şi chiar dacă vor vota, eu nu voi promulga legea. Limba noastră de stat este moldovenească. Aşa a fost, este şi va fi”, a declarat Igor Dodon

O treime dintre deputaţii de la Chişinău au semnat iniţiativa de modificare a art. 13 din Constituţia Republicii Moldova astfel încât limba moldovenească, stipulată ca limbă de stat, să fie redenumita în limba română. Propunerea a fost lansată de fracţiunea PLDM şi a fost semnată de deputaţii liberal-democrati și de foștii colegi care în prezent fac parte din grupul popular-european sau au aderat la fracţiunea PDM, precum şi de parlamentarii liberali. În total până acum sunt 34 de deputați din 101 care susțin modificarea Constituției Republicii Moldova în sensul schimbării sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: