ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Noua Rusie”, la șase ore distanță de România

Așa-numitul ținut Noua Rusie și prezența flotei militare moscovite la șase ore distanță de România sunt motive pentru ca țara noastră să fie pregătită pentru un scenariu în care Rusia ar acționa irațional, a declarat președintele Băsescu. Totuși, șeful statului dă asigurări că 99,9% o agresiune împotriva României nu se va produce. Traian Băsescu nu crede reală nici amenințarea despre care a vorbit președintele Ucrainei privind posibilitățile Rusie de a ocupa nu doar Kievul, ci chiar capitalele țărilor baltice și Bucureștiul.

„Nova Russia”, pe care separatiștii afirmă că vor să o creeze în partea de est și de sud a Ucrainei. Acest concept este o amenințare la adresa securității naționale. Deși în toate analizele rezultă pentru noi că planul pe termen mediu al lui Vladimir Putin este să ajungă la Dunăre cu controlul teritorial. Unul din liderii teroriștilor, unii le spun separatiști, a anunțat că obiectivul lor e să ajungă la frontiera României”, a declarat  Traian Băsescu.

Termenul „Noua Rusie” a fost folosit de Vladimir Putin și preluat de liderii separatiști. Ținutul s-ar putea întinde din estul Ucrainei, cuprinzând pensinsula Crimeea și Odesa, până în Republica Moldova și la frontiera cu România, deci cu Uniunea Europeană. Cum Crimeea a fost deja anexată de Rusia, ar putea urma Donețk și Lugansk, chiar dacă Moscova nu recunoaște c-ar avea asemenea planuri.

Dar scutul NATO sub care se află România face puțin probabile realizarea planurilor războinice ale Rusiei, la care a făcut referire și președintele Ucrainei. Petro Poroșenko declara că, dacă își propune, armata rusă poate ocupa nu doar Kievul, ci și Bucureștiul și capitalele țărilor din estul Europei.

„Îl contrazic fără drept de apel. Oricât ar fi Rusia de mare putere, nu poți să faci față la 28 de state”, a declarat Traian Băsescu, președintele României.

Președintele Traian Băsescu a dat asigurări că, prin deciziile luate summitului NATO, România este asigurată că va fi apărată de orice posibil atac.(Yahoo News)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: