ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exerciții navale NATO, în Marea Neagră. Forțele Navale Române, parte din gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2

,

Forțele Navale Române vor participa, în luna martie, la exerciții navale în Marea Neagră, alături de gruparea navală NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), cu fregata Regina Maria, având la bord un elicopter Puma Naval. Vor avea loc exerciții comune, pe mare, cu nave militare din Bulgaria și Turcia, precum și cu alte nave și aeronave militare românești.

Participarea fregatei Regina Maria la acțiunile grupării navale SNMG-2 din Marea Neagră reprezintă contribuția României la pachetul de forțe puse la dispoziția NATO și are ca scop întărirea încrederii și dezvoltarea interoperabilității între aliați.

Gruparea navală NATO SNMG-2 este una dintre cele patru grupări navale multinaționale ale Alianței, fiind o forță maritimă integrată, permanentă, gata de acțiune în timp de pace sau în situații de criză.

SNMG-2 este comandată de către Contraamiralul Brad Williamson (SUA) și este formată din crucișătorul american USS Vicksburg (CG 69), nava comandant a grupării, fregata canadiană HMCS Fredericton (FFH 337), fregata turcească TCG Turgutreis (F 241), fregata italiană ITS Aliseo (F 574), fregata românească Regina Maria (F 222) și nava auxiliară germană FGS Spessart (A 1442).

Misiunea SNMG-2 în Marea Neagră a fost planificată din anul 2014 și face parte din Planul cu principalele activități ale Forțelor Navale Române, având ca obiective menținerea ridicată a nivelului de instrucție al marinarilor militari români și asigurarea încrederii între națiunile aliate în regiune.

Sursa: mangalianews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: