ROMÂNIA BREAKING NEWS

140 DE ANI DE LA „LUAREA PLEVNEI”

140 DE ANI DE LA „LUAREA PLEVNEI”

O delegație a Asociației „Stindard” a vizitat, marți, 28 noiembrie, câteva locuri memoriale semnificative pentru istoria românească situate în țara vecină, Bulgaria informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat trimis redacției RBN Press de către „Stindard”.

Potrivit Asociației Stindard, evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la căderea Plevnei, la 28 noiembrie (s.v.) 1877 – pe vremuri sărbătoare națională –, periplul comemorativ a cuprins Casa-muzeu „Regele Carol I” de la Poradim, Capela-mausoleu a eroilor români de la Grivița, precum și Paraclisul-mausoleu „Sf. Gheorghe-Biruitorul” din centrul Plevnei.

În amintirea luptătorilor români care și-au dat viața pe câmpul de bătaie pentru Independența României, grupul format din membri și simpatizanți din București și Alexandria ai organizației non-guvernamentale a depus frumoase coroane de flori, ale căror panglici au purtat înscrisul: „GLORIE ETERNA MILITARILOR ROMANI”.

Vizita la cele trei locuri comemorative a fost sprijinită de conducerea Muzeului Panorama Plevna, care a asigurat accesul și ghidajul cu personal de specialitate.

Asociația „Stindard”, de la a cărei înființare se împlinesc zilele acestea 15 ani, a planificat și pentru 2018, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, proiecte cultural-istorice care să promoveze identitatea și simbolurile naționale românești.

Depunere de coroane de flori pentru eroii români la Paraclisul-mausoleu „Sf. Gheorghe-Biruitorul” din centrul Plevnei / Asociația STINDARD

Video: Razboiul independentei ep 5 Caderea Plevnei 1877

Video RBN Press: Pe urmele Gloriei Dorobantilor Romani, pe campurile de lupta de la Grivita 1877-2014 / Eveniment organizat de Asociația Stindard, în 2014. 

Pe urmele Gloriei Dorobantilor Romani pe campurile de lupta de la Grivita. Parte din pelerinajul realizat la invitatia Asociatiei Stindard, Presedinte Cristian Scarlat. Din grupul care a plecat pe urmele Dorobantilor, au facut parte Cristian Sarlat Presedintele Asociatiei Stindard, D-nul Valentin Spătaru,D-na. Margarita Goranova (Ghid Bulgar din Plevna),Arh. Constantin Costache D-na. Daniela Soros (Fundația Românilor de Pretutindeni),Av. Mihai Nicolae Președinte Institutul Frații Golescu, Arh. Dan Ionescu, G-ral.(r) Iosif Rus, fost Comandant al Aviației Militare, D-nul. Mircea Constantinescu, D-nul. Viorel Lungu M.Ap.N. G-ral.(r) Oprea, D-nul. Vulpoiu, Prof. Marcel Vlădescu, Preot Militar Ion Ilinca M.Ap.N. (Primul preot care a reuști să ajungă sa săvărșescă o slujba de pomenire pentru soldații morți la Stalingard, o data cu dezvelirea unei plăci comemorative la data de 24 iulie 2003), Ing. Dragoș Coadă, Col.(r) Ilie Truica, G-ral.(r) Ene Aurel, Președintele Asociației Naționale a Foștilor Diplomaților Militari și Atașați Militari, Col.Ing. Adrian Dăescu, D-nul. Marian Clenciu, Președintele Asociției Culturale Pro Basarabia și Bucovina, Istoric Constantin Corneanu, Președintele Fundației „Gheorghe Brătianu”, specialist în probleme răsăritene. însoțit de D-nul.Sebastian Rusu, D-na. Angela Cățău, România Breaking News a fost prezentă prin Dorian Theodor Redactor Șef.

romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: