ROMÂNIA BREAKING NEWS

Legiunea străină ucraineană: Peste 16 mii de voluntari străini au sosit în Ucraina pentru a se alătura luptei de apărare

Legiunea străină ucraineană: Peste 16 mii de voluntari străini au sosit în Ucraina pentru a se alătura luptei de apărare

Ucraina întâmpină deja primii 16.000 de militari străini. Peste 16 mii de voluntari străini au sosit în Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de președintele Volodymyr Zelensky.

„Ucraina întâmpină  deja voluntari străini care vin  în țara noastră. Primii din cei 16 mii  au declarat că sunt gata să lupte cot la cot cu ucrainenii în războiul  declanșat de Rusia. Ei vor apăra libertatea. Vor proteja Viața. Pentru noi. Pentru toți. Și vor obține victorie, sunt sigur”, a spus președintele.

Într-o postare pe Facebook de joi, Zelensky a spus: „Ucraina salută deja voluntarii străini. (Primii 16.000 sunt deja pe drumul lor pentru a proteja libertatea și viața pentru noi și pentru toți.” Guvernul ucrainean a cerut forțe și arme din întreaga lume pentru a-și impune apărarea împotriva Rusiei. Mai multe guverne occidentale au spus că nu vor trimite bărbați, dar că vor ajuta cu arme, ajutor și sancțiuni, a raportat CNN.

Zelensky le-a mulțumit aliaților pentru că au trimis arme, spunând că Ucraina primește „muniție zilnic de la partenerii noștri, de la prieteni adevărați. Pe zi ce trece avem arme din ce în ce mai puternice”. Zelensky a spus că Ucraina va fi reconstruită. „Vom restaura fiecare casă, fiecare stradă, fiecare oraș… Rusia ne va rambursa pentru tot”, a spus el, adăugând: „Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”.

Între timp, NATO a declarat pentru CNN că Rusia „schimbă strategia… Ei sunt mai puțin concentrați pe încercuirea orașelor, mai concentrați în încercarea de a intra… bombardamentul este un efect secundar al acestei schimbări”, a spus un oficial. El a avertizat, de asemenea, că „situația de la fața locului s-ar putea schimba rapid și așteptările ar trebui gestionate”, adăugând: „Ucrainenii se vor obosi în timp ce Rusia are încă rezerve noi… Rusia poate încă escalada în continuare”.

Reclamă video de chemare la înrolare în legiunea străină ucraineană

Ucraina a recunoscut miercuri seara că centrul orașului Herson, un important oraș-port din sud, a fost inundat de trupe rusești. Primarul Igor Kolykhayev a spus că trupele ruse au intrat în clădirea principală a consiliului. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că situația din capitală este „dificilă, dar sub control”. În oraș s-au auzit noaptea trecută explozii puternice, pe care Klitschko le-a descris drept apărare antiaeriană ucraineană care dobora rachete rusești.

Între timp, orașul Mariupol din sud a intrat joi sub foc puternic. Primarul Vadym Boichenko a spus că armata rusă creează o „catastrofă umanitară” în oraș. Într-o postare de joi pe contul său Telegram, primarul a spus că furnizarea și repararea energiei electrice, apei și căldurii au fost blocate. „Au distrus căi ferate… au distrus poduri și trenuri, astfel încât să nu putem evacua femeile, copiii și bătrânii din Mariupol”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: