ROMÂNIA BREAKING NEWS

La Milano, merele din R. Moldova pregătite pentru a seduce Europa

La Milano, merele din R. Moldova pregătite pentru a seduce Europa

Fructele moldovenești vor constitui un element de bază în prezentarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială EXPO 2015, care se va desfășura în Milano, Italia, între 1 mai și 31 octombrie, sub genericul „Hrană pentru Planetă. Energie pentru Viață”.

Republica Moldova va participa în premieră la această expoziție mondială cu pavilion propriu, organizat în două nivele. Primul va funcționa pentru publicul larg, iar la cel de-al doilea va servi drept spațiu pentru prezentări și întâlniri ale reprezentaților businessului moldovenesc cu actualii și potențialii parteneri străini.

Fiecare vizitator al pavilionului celui de-al doilea Stat Românesc va putea să guste din fructele proaspete și uscate, crescute în Republica Moldova, mierea și nucile organice care corespund standardelor europene.

De asemenea, vor fi organizate și prezentări de produs pentru rețelele de supermarketuri și angrosiștii din Europa.

Pentru a motiva explorarea de piețe noi de export, în cadrul EXPO 2015 va fi organizat un schimb de experiență pentru producătorii de fructe din Republica Moldova, cu participarea liderilor-exportatori de fructe proaspete din Polonia.

Totodată, EXPO 2015 va oferi oportunități unice companiilor moldovenești interesate de parteneriate internaționale și extinderea posibilităților de export.

EXPO este una din cele mai importante expoziții mondiale generice. Din momentul instituirii, în 1851, evenimentele EXPO au devenit simbol al industrializării și constituie o platformă deschisă pentru demonstrarea progreselor tehnice și tehnologice.

La EXPO 2015 vor lua parte 130 de țări și numeroase organizații internaționale. Numărul vizitatorilor va depăși cifra de 20 de milioane, iar suprafața totală a expoziției va constitui 1,1 milioane de kilometri pătrați.

Sursa: independent.md

Redacția România Breaking News, reamintește că Rusia a interzis accesul produselor din R. Moldova pe piața Federației Ruse, pe motivul că acestea nu îndeplinesc cerințele calitative.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: