ROMÂNIA BREAKING NEWS

O operație militară enigmatică lângă Lugansk. Putin bătut cu propria armă – „Războiul Hibrid”

Evenimente stranii se produc în zona conflictului armat din Ucraina. O întâmplare fabuloasă, ca în filmele hollywoodiene, a avut loc în ajunul semnării armistițiului de la Minsk.

Potrivit site-ului Novâi Region, un comando X al unei țări X a identificat și a lichidat lângă orașul Rovenki, în apropiere de Lugansk, controlat de forțele separatiste, un obiectiv ultrasecret al modulului dislocabil de informatică și comunicații al forțelor armate ruse.. În urma acestei operați fulger, desantul misterios a demontat tehnica sofisticată de la fața locului, și s-a făcut nevăzut.

Cum zona era păzită strașnic de forțele speciale, nu a putut fi evitată o confruntare violentă. Cunoscutul blogger ucrainean Oleg Iarciuk scrie că 39 de militari ruși au fost uciși, iar alți 12 răniți. Potrivit lui, baza de lângă Rovenki era atât de secretizată încât până și ofițerii ruși care luptă în Donbass habar n-aveau ce se află acolo. De importanța ei și-au dar seama doar în momentul când li s-a ordonat să se meargă la fața locului și să caute sistemul de comunicații pierdut. Toate eforturile lor însă au fost zadarnice.

Ce s-a întâmplat de fapt lângă orașul Rovenki? Episodul este deja confirmat din mai multe surse. După toate probabilitățile, avem de a face cu una din acele miraculoase acțiuni militare din timpul războiului care se pretează cu greu decodării.

Se pare că semnificația aceste intervenții enigmatice ale unei terțe părți în conflict e mai mult psihologică decât militară. Lui Putin i s-a dat de înțeles că este vulnerabil. Că se amăgește dacă își imaginează că luptă doar cu desculții dintr-o armată ucraineană prost înarmată și sleită de puteri. Că războiului hibrid i se poate răspunde cu un alt război hibrid. Că se găsește oricând ac de cojocul lui. La o adică, nici Taigaua nu-l salvează.

Sursa:Facebook Page Geopolitica Romaniei oyblogg.blogspot.ru  prin România Breaking News

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: