ROMÂNIA BREAKING NEWS

Creșterea capacității operaționale a NATO (Readiness Action Plan/RAP) pe agenda dicuțiilor Nuland-M.Ap.N.

Creșterea capacității operaționale a NATO (Readiness Action Plan/RAP) pe agenda dicuțiilor Nuland-M.Ap.N.

Înainte de primirea la Palatul Cotroceni, Victoria Nuland s-a întâlnit cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc informează cursdeguvernare.ro citat de romaniabreakingnews.ro  În cadrul discuțiilor, anunță comunicatul MapN, au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, apreciată drept consistentă și pragmatică.

Au fost luate în discuție, de asemenea, evoluțiile de securitate regională, inclusiv cele din Zona Mării Negre.

Oficialul român a apreciat că păstrarea ritmului de implementare a Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a NATO (Readiness Action Plan/RAP) reprezintă o prioritate în efortul aliat de adaptare la noile realități din mediul de securitate global.

Ministrul Motoc a subliniat consensul la nivelul tuturor forțelor politice naționale cu privire la necesitatea modernizării forțelor armate ale României și întărirea capacității operaționale a acestora, exprimat în cadrul acordului național care prevede alocarea unui nivel minim de două procente din PIB pentru bugetul Apărării pentru o perioadă de zece ani, începând cu 2017.

În pregătirea politică și conceptuală a Summit-ului aliat de la Varșovia, la care se așteaptă să fie abordate măsuri de adaptare pe termen lung a organizației, a fost evidențiată contribuția României, exprimată, printre altele, prin găzduirea, în luna aprilie 2016, unei reuniuni a directorilor responsabili cu politicile de apărare din țările aliate.

Publicatde Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: