ROMÂNIA BREAKING NEWS

Covid -19 sub control! China ridică parțial restricțiile din afara orașului Wuhan începând cu 25 martie și total începând cu luna aprilie

Covid -19 sub control! China ridică parțial restricțiile din afara orașului Wuhan începând cu 25 martie și total începând cu luna aprilie

China va ridica blocajul asupra Wuhan, epicentrul focarului său de coronavirus informează romaniabreakingnews.ro citând un comunicat al autorităților chineze publicat pe hubei.gov.cn

Potrivit sursei citate, la două luni după ce autoritățile chineze au închis orașul în care a erupt focarul de coronavirus al Chinei, finalul pandemiei este vizibil.

Provincia Hubei a declarat marți că restricțiile de călătorie asupra capitalei Wuhan vor fi înlăturate începând cu 8 aprilie, ceea ce va pune capăt blocării orașului care a început pe 23 ianuarie.

Virusul a apărut pentru prima dată în oraș la sfârșitul lunii decembrie și a ucis peste 2500 de oameni. Aceasta înseamnă că în Wuhan au fost aproape 80% din totalul deceselor de peste 3.200.

În ultimele săptămâni, COVID-19 s-a răspândit în peste 100 de țări într-o pandemie globală care a ucis peste 11.000 de oameni. Din Italia până în Statele Unite și Iran autoritățile se luptă pentru a ține virusul sub control.

Noile cazuri de virus confirmate în China au scăzut în ultimele câteva zile, aproape toate acum fiind atribuite călătorilor care se întorceau de peste mări.

Restricțiile de călătorie pentru restul provinciei Hubei vor fi ridicate începând de miercuri 25 martie a.c., în timp ce școlile vor rămâne închise până la o notificare ulterioară, potrivit unui anunț online.

Un alt semn că virusul pare să fie sub control în China, Shanghai a anunțat luni că, începând de marți, nivelul de reacție de urgență al orașului la coronavirus va fi scăzut cu o treaptă din cel mai sever nivel. Zhejiang, cea de-a treia provincie ca marime a scăzut, de asemenea, marți un nivel de răspuns la urgență.

În China există cel puțin trei niveluri de răspuns de urgență. Cel puțin alte 24 de provincii sau regiuni din China sunt la niveluri de două sau mai puțin severe, a arătat marți analiza Morgan Stanley, indicând că nivelurile de risc din cea mai mare parte a țării scad.

Cu toate acestea, atât Wuhan, cât și capitala națională Beijing rămân la nivelul unu – cel mai înalt nivel de răspuns de urgență. Guvernul chinez este, de asemenea, preocupat de mai multe cazuri venite din străinătate și de o reapariție a bolii în țară.

„Riscurile pentru infecții sporadice și focare localizate nu au dispărut”, se arată într-un comunicat oficial de presă în limba engleză cu privire la o reuniune de luni a grupului principal din China privind răspunsul la COVID-19.

„Cu pandemia care se împrăștie în întreaga lume, situația rămâne complexă și provocatoare”, se arată în declarație. „Este necesar să avem un optimism echilibrat și să nu lăsăm garda jos, pentru a nu fi luați prin surprindere”

Premierul Li Keqiang, cel de-al doilea comandant al țării, a prezidat reuniunea care a subliniat că provinciile ar trebui „să restabilească ordinea economică și socială normală”, dacă răspândirea virusului a rămas scăzută timp de multe zile consecutive, potrivit comunicatului.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: