ROMÂNIA BREAKING NEWS

BLOGUL MISIONAR … ,,ORTODOXIEAUTENTICĂ”… PENTRU ROMÂNII DIN ȚARĂ, DIASPORA ȘI PROVINCIILE ISTORICE ROMÂNEȘTI

INIȚIATIVĂ UNICĂ A UNUI MIREAN AL

BISERICII ORTODOXE

 

BLOGUL MISIONAR … ,,ORTODOXIEAUTENTICĂ”…

PENTRU ROMÂNII DIN ȚARĂ, DIASPORA ȘI

PROVINCIILE ISTORICE ROMÂNEȘTI

 

– INTERVIU CU LUCIAN-OVIDIU POP

realizator blog

 

  • Ce v-a determinat la realizarea acestui blog?

     – În primul rând dorința de a exista un blog care să se adreseze și diasporei, dar și românilor din provinciile istorice românești care și vor fi și ei, în cel mai scurt timp, reprezentanți pe o pagină dedicată.

     Apoi, constatarea că publicațiile pe suport clasic sunt tot mai puțin citite, datorită crizei financiare și am considerat util să postez gratuit, ceea ce concep, ca și tematică cu conținut Scriptural.

     În fine, dar nu în ultimul rând un dezinterat mai vechi, de realizare a unui studiou de televiziune creștin cu emisie permanentă. Prin imagini filmate, videoclipuri, interviuri, etc. Pentru care există posibilitatea postării prin YouTube, consider că scopul a fost atins, urmând a fi dezvoltat și perfecționat.

  • De ce a-ți ales titulatura ,,ortodoxieautentică ?

     – Tocmai pentru a face deosebirea clară și tranșantă între o ortodoxie formală și  una reală, autentică – trăită efectiv, în viața de zi cu zi și care poate fi percepută ca atare de către cei din jur, prin fapte și comportament adecvat.

     ,, Credința fără fapte, este moarta. ”

  • De unde curajul dvs. ca simplu mirean pentru această lucrare misionară ?

     – În Catehismul ortodox-ediția 1990, apărut la editura Mitropoliei Banatului la pag. 34 este scris: La capitolul cerințele Sfintei Biserici de la fii ei.

      ,, să-i aducă și pe alții la credința ei dreaptă și mântuitoare.”

     ( deci lucrare misionară prin propovăduire)

     Așadar un mirean, atunci când deține cunoștințe Scripturale, dogmatice și de morală-creștină, cu binecuvântarea Bisericii, se poate implica în lucrare misionară.

     Trebuie să se înțeleagă că nu numai preoții, dar și mirenii, sunt chemați la același standard de trăire creștinească.

     ,, FIȚI SFINȚI, CĂCI EU DOMNUL, SUNT SFÂNT !”

  • Realizați acest blog de unul singur, sau sunteți o echipă ?

     – Realizez singur blogul, nu sunt constituit în vreo asociație, fundație, etc., dar evident sub deplină ,,ascultare” de Biserica Ortodoxă !

  • Cum a fost primită această inițiativă ?

     – Foarte bine, pot spune că nu am primit decât aprecieri și încurajări, însă mi-ași fi dorit să fie și critici constructive.

     În aceeași ordine de idei pot spune că m-am bucurat și de îndrumările permanente ale d-lui Remus Rădulescu – redactor la departamentul Viața Religioasă de la Radio România, care mi-a ,,jalonat” mereu modul de adresare la un public larg, printr-un limbaj accesibil, structură, principii și aspecte din experiența proprie și căruia nu pot decât să-i mulțumesc pentru răbdarea și ,,dăruirea” profesională, manifestată pe parcursul discuțiilor.

  • Ce vă propuneți în continuare ?

     – Dezvoltarea blogului, transformarea în site, apoi o mini-platformă multimedia interactivă.

  • Considerați că blogul și-a atins scopul ?

     – Cu siguranță! La un an și ceva de la înființare, a ajuns să fie cunoscut până în SUA și pe alte meridiane, reușind să conturez variante foarte prielnice și adecvate de ,,popularizare” a acestui blog.

  • Menționați vă rog titulatura exactă a blogului.

     – Titlul exact ce trebuie tastat este http://ortodoxieautentica.blogspot.com

  • Dacă doriți să transmiteți un mesaj vizitatorilor ?

     – Desigur, sub mai multe aspecte!

     – Să vină cu problematică pe pagina duhovnicului întreținută prin bunăvoința Sf. Sale Pr. Prof. Univ. Dr. TULCAN IOAN, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă Arad.

     – Să acceseze cu nădejde blogul întrucât se adresează tuturo categoriilor sociale și de vârstă cu un specific variat ca și tematică.

     – Să precizeze ce ar dori să regăsească pe blog.

     – Să trimită spre publicare: poezii, articole, studii, reportaje din pelerinaje – impresiile lor despre biserică și societate, viața cotidiană și creștinism.

  • În general, aproape toți realizatorii de ,,proiecte” au și planuri mai ,,speciale” – de viitor.

     Dvs. ce ne puteți spune?

     – Desigur și eu am planuri ambițioase, care cu certitudine dacă va fi voia lui Dumnezeu se vor concretiza ca și până acum dealtfel prin binecuvântarea Sa!

     Î-mi propun introducerea secțiunilor istorice și cultură pe plan general și axare pe cele 3 direcții de dezvoltare a societății: – biserica – școala – și familia (ca și ,,celulă” de bază a societății )

     Sper să pot concretiza și Pagina specială, îndeosebi prin materiale despre romanii ordodocsi ale căror drepturi și libertăți religioase sunt încălcate.

     Astfel din partea acestora semnalări și materiale.

,,NUMAI UNIȚI, VOM ÎNVINGE!”

DOAMNE AJUTĂ!

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: